RSS

Jo Henley – Mohawk

Er zijn artiesten die al direct bij hun debuut grote verkoopsuccessen boeken. Er zijn er ook die daar hard en lang voor moeten werken. Vele jaren ploeterend in de marge waarvan bijna ieder jaar een mooi product in eigen beheer verschijnt. De naam Jo Henley doet wellicht vermoeden dat het om een singer-songwriter gaat maar het is een hersenspinsel van vier heren  onder wie Andy Campolieto (zang, gitaar), Ben Lee (gitaar, banjitar, dobro), Jeremy Foti (basgitaar) en Mike Dingley (drums, piano).Tussen 2006 en 2010 brengt deze Amerikaanse formatie zelf vier cd’s uit met country, Ierse rock en honky-tonk invloeden. Voor de titel van het nieuwe album hoefde zanger Andy Campolieto niet lang te zoeken die sinds kort de trotse vader is geworden van een zoon.

Op de cd “Mohawk” worden persoonlijke gebeurtenissen en historische feiten over Andy’s woonplaats, het New Yorkse stadje Schenectady op een zeer boeiende muzikale wijze met elkaar verweven. “This is my way of telling my son all about Schenectady someday, from both a personal and historical perspective. Geïnspireerd door de geboorte van zijn eerste kind is de nieuwe cd van Jo Henley, die deze keer via Plimro records is uitgebracht, in vijf dagen opgenomen met producer Mark Bryant in de Seasound studio.

“Mohawk” verhaalt ondermeer over de rumoerige tijden van Schenectady, de eerste nederzetting van de blanken in het gebied Fort Oranje, gesticht door de uit Nijkerk afkomstige Arent van Corlaer. Bovendien zingt Andy Campolieto met zijn formatie over de langdurige band met Thomas Alva Edison toen deze eind negentiende eeuw zijn beroemd geworden onderzoekslaboratorium verplaatste naar “The City that Lights and Hauls the World”. Het album “Mohawk” is een goed in elkaar zittend album – een bad vol warm aandoende, ouderwets lekkere rootsrock, wat zeker zijn weg naar de liefhebbers van dit genre wel weet te vinden. Een indrukwekkende plaat met rootsliedjes en uit de tenen komende nummers. Het levert muziek van grote klasse op.

www.johenley.com

(Johan Schoenmakes)


Your Comment