RSS

Stevie Nicks – In Your Dreams

Als groepslid van Fleetwood Mac stond zangeres Stevie Nicks in de zeventiger jaren aan de basis van Rumours. Een album dat met gigantische verkoopcijfers een van de best verkochte albums aller tijden is. De twee echtparen plus vrijgezelle drummer Mick Fleetwood konden na verloop van tijd elkaars aanwezigheid ook op het podium niet langer verdragen. Tot groot ongenoegen van de financieel belanghebbenden hield deze muzikale melkkoe op te bestaan. Naast zangeres stond Stevie Nicks met haar blonde haren, blauwe ogen, pruimenmond en exotische kleding tevens model voor een type vrouw waar wij mannen nog heel lang jeuk van hebben gehad. Persoonlijk had ik weinig op met die gemaakt mysterieuze types waarmee je uren over van alles slap kon kletsen zonder dat je er ooit op het amoureuze vlak een millimeter mee verder kwam.

Die hindernis genomen, richt ik me op het muzikale aspect van haar jongste soloalbum. Op een paar centen is niet gekeken. Om de thans 63-jarige diva het eeuwig 36-jarige droomvrouwtje te laten lijken, is werkelijk alles uit de kast getrokken wat er op cosmetisch vlak voorhanden is. Eenzelfde moderniteit tref je ook aan in de opmaak van de liedjes op dit album. Centrale figuur daarbij is de van Eurythmics bekende Dave Stewart die naast de producerrol tevens een grote bijdrage doet als componist van de liedjes op dit album. Ook ex-man Lindsey Buckingham en drummer Mick Fleetwood bemachtigden een plekje op de loonlijst. Het geheel zorgt voor een album waar vooral fans van Fleetwood Mac en liefhebbers van middle of the road popmuziek ongetwijfeld plezier zullen beleven, want qua vitaliteit is deze krasse popdiva nog helemaal bij de tijd.

www.rockalittle.com

(Koos Gijsman)


0 Comments Add Yours ↓

 1. Schiedammer #
  1

  Wat een zure recensie: de frustratie spat ervan af. Wat te denken van ….richt ik me op het muzikale aspect van haar jongste soloalbum. Op een paar centen is niet gekeken. Om de thans 63-jarige diva het eeuwig 36-jarige droomvrouwtje te laten lijken, is werkelijk alles uit de kast getrokken wat er op cosmetisch vlak voorhanden is.” Muzikaal aspect??? Kletsmeier.

 2. 2

  Beste Schiedammer,

  Achteraf gezien heb je gelijk dat ik wat doorgeschoten ben. Heeft iets te maken met de overdaad aan uiterlijk vertoon dat deze produktie ” siert”. Zie hiervoor het cd-boekje. De muziek zelf is daardoor onderbelicht geraakt.Dat jij meent daar dan weer een krachtterm tegenaan te moeten smijten vind ik op mijn beurt minder.

 3. Schiedammer #
  3

  Nog zo een:” Persoonlijk had ik weinig op met die gemaakt mysterieuze types waarmee je uren over van alles slap kon kletsen zonder dat je er ooit op het amoureuze vlak een millimeter mee verder kwam.” Zal ook wel door de overdaad aan uiterlijk vertoon komen…. Jongens-onder-elkaar-seksisme.
  Maar goed, ik neem kletsmeier terug, zo’n term gaat alle perken te buiten. Ik vervang hm door zuurpruim.

 4. 4

  Beste Schiedammer,

  Ik moet het retuirlijk toegeven. Tegen jou psychologies inzicht is geen kruid opgewassen.
  Ik ben een gefrustreerde kletsmeier met seksistische zuurpruim neigingen.