RSS

Jeff Strahan – Wayward Son

De uit de Texaanse plaats Lamesa afkomstige Jeff Strahan heeft een indrukwekkende en interessante staat van dienst: niet alleen was hij in de jaren tachtig zanger en gitarist in diverse garagerock bandjes in Austin, hij is tevens in het bezit van diploma rechten. In de beginjaren negentig is Jeff een succesvol advocaat,bekend met de strenge en beruchte Texaanse wetten. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan als hij tien jaar later zijn toga in de wilgen hangt en zijn oude getrouwe Stratocaster gitaar weer ter hand neemt. “Wayward Son” is na vijf studio-cd’s en een live dubbelaar het zevende album van de Texaan. Strahan werkt hierop samen met  Kyle Ortiz (drums) en Rob Fulton (basgitaar). “Wayward Son” is een goudeerlijke plaat met twaalf liedjes, fraai geproduceerd door Walt Wilkins.

Naast zanger met een rauw stemgeluid is Jeff Strahan een muzikant, die zijn gitaar, piano of orgel niet alleen met zijn handen bespeelt maar zeer zeker met het hart. Als je dit album in je cd-speler laat schuiven dan is de kans groot dat het er de komende weken niet meer uitkomt. Nummers als Early Grave, Things Money Can’t Buy, Two Strikes en Killer glijden net zo makkelijk naar binnen als de nieuwe haring bij de plaatselijke visboer. Machtige gitaarrifs en lekkere shuffles met een Texas bluesgevoel met het scheurend orgelspel van de muzikale raadsman. Van de honky-tonk blues in Ambassador, afzakkend naar de Mexicaanse grensstreek (Soy Tu Hombre) tot aan het soulful en akoestische gebrachte Daughters Lullabye is “Wayward Son” van Jeff Strahan een prettige schijf om naar te luisteren. Goed voor vijftig minuten muziek om van te smullen.

www.jeffstrahan.com

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Jacco Bosman #
    1

    ha die Johan,
    Heel heel zeker een geweldige cd,
    eindelijk eens een muzikant ,die het bluesen country hart op de juiste plaats heeft,en niet zoals een dozijn andere maar meedoen en de ene cover na de andere er uit zwiepen, net of ze het buskruit opnieuw hebben uitgevonden.