RSS

Harmonica Shah – Live At The Cove

Zet de 65-jarige Thaddeus Hall, alias ‘Harmonica Shah’, op het podium met een stel goede muzikanten in de personen van Jack de Keyzer (gitaar), Alec Fraser (bas) en Al Cross (drums) dan heb je gegarandeerd een leuk bluesfeestje. Op 23 en 24 april 2010 was dat ook zo in The Cove, Westport, Ontario. De verlichting van de zaak werd gedimd, de aanwezige dames strekten op het ritme van de muziek hun benen op de dansvloer en de drank stond op tafel, althans zo doet Andrew Gollaway van Electro-Fi Records ons geloven in de linernotes op dit album. Als luisteraars moeten wij die sfeer er maar bijdenken.

Goed is om geen luidruchtige mensen te horen tijdens het spel van de band. Bij zulke opnamen wil doorgaans overlast van opdringerige dronken gasten nogal storend zijn. Kennelijk is het aanwezige publiek onder de indruk van de set die Harmonica Shah en de zijnen voorschotelen, want gezegd moet worden: “De heren kunnen er wat van.” Geen overdadig gepiel op gitaar of harmonica, maar wel melodieuze solo’s op deze instrumenten met een stevige ritmesectie. Naast de vele ‘electrische’ bluessongs heeft Harmonica Shah prima boogiewoogienummers op de setlist staan. Een prachtig voorbeeld is Mrs. Obama Boogie, waarmee aangetoond wordt dat boogiewoogie en blues nog springlevend zijn. Een ander hoogtepunt is Let Me Be Your Little Dog waar op slepende wijze Harmonica Shah zingt en schittert op zijn bluesharp. Al met al een schijf om van te smullen.
www.myspace.com/harmonicashah

(Willem Croese)


0 Comments Add Yours ↓

  1. James #
    1

    Ik citeer ” Een prachtig voorbeeld is Mrs. Obama Boogie, waarmee aangetoond wordt dat boogiewoogie en blues nog springlevend zijn”.

    Boogiewoogie is een pianospeelstijl ontstaan aan het eind van de 19e eeuw in de Verenigde Staten. Het is een opwindende, ritmische pianoblues, waarbij de linkerhand een zeer strak ritme speelt en de rechterhand allerlei bluesloopjes in verschillende maatvoering mag spelen.
    Op deze cd doet namelijk geen piano mee.