RSS

Samuel Barker- All This For Gas Money?


Het is geen geheim dat veel klasse muzikanten, zelfs letterlijk, in de obscuriteit leven. In eerste instantie zegt mij de naam van de Amerikaanse singer-songwriter Samuel Barker niets. Zijn website geeft onder meer informatie over zijn muzikale project The Front Porch Society met gelijkgestemde zielen onder wie Huke Green, Ben Hall, Matt Harlan en Nathan Taylor. In dezelfde periode schreef de Texaan een aantal persoonlijke en verhalende liedjes voor het in eigen beheer uitgebrachte “All This For Gas Money?”.

Het resulteert in een eigenzinnige singer-songwriterplaat met negen heerlijk rauwe en uitgeklede folkrockliedjes met de nadruk op de akoestische gitaar en Barkers stemgeluid dat schuurt als fijngemalen baksteen. Een schijf van ontegenzeggelijke klasse van een bescheiden hardwerkende ambachtsman met een ongedwongen stijl. Opgenomen in zijn eigen studio met incidentele bijdragen van Huke Green (mondharmonica), Tommy Worley (gitaar) en Rayanna Barker (zang).

“All This For Gas Money?” is een ongepolijst album zonder onnodige versieringen van de talentvolle liedjesmaker Samuel Barker, die met gemak onconventionele melodie├źn verpakt in liedjes met onderhuidse spanning. Een coherent en boeiende cd die voortdurend schurkend vraagt om een nieuwe luisterbeurt.

www.samuelbarker.net

(Johan Schoenmakers)


Your Comment