RSS

Michael Bowman – Until Tomorrow Comes

Waarschijnlijk heeft nog nooit iemand van hem gehoord, maar de eerste plaat “Until Tomorrow Comes” van musicus en songwriter Michael Bowman is een opvallend hartverwarmend debuut. Michael is een multi-instrumentalist die zich op jonge leeftijd toelegde op de studie klassiek en jazzgitaar aan de James Madison University. Desondanks zijn Neil Young, Ryan Adams en Jesse Winchester een bron van inspiratie voor Michael Bowman geweest, die hem op deze plaat hebben beïnvloed.

“Until Tomorrow Comes” is een ronduit schitterend album met twaalf blues, folk en rootsliedjes van de moderne troubadour in ontspannen topvorm. Hij ondersteunt zijn stem, die regelmatig herinneringen aan Neil Young oproept, vooral met inventief spel op zijn akoestische gitaar. Zuinig in gebruik van gastmuzikanten (Joshua Vana,  Greg Hankins) ligt de kracht van deze plaat bij de oorstelende liedjes, het vlotte fingerpicking spel en Bowmans nuchtere zang. Het goedbewaarde geheim uit het berggebied van de Amerikaanse staat Virginia toont zich tevens een compositorisch talent, die duidelijk de capaciteit heeft zijn onberispelijke liedjes met een trefzekere overtuiging te brengen.

Als “Until Tomorrow Comes” bij de potentiële achterban terechtkomt van de genoemde inspiratiebronnen, dan gaat Michael Bowman zeker een aantal potten breken. De eersteling van de Amerikaanse zanger laat een uitstekende indruk achter. Een album die in alle simpelheid om bewondering vraagt.

www.facebook.com/pages/Michael-Bowman-Music/177498718935036?sk=wall
www.michaelbowmanmusic.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.