RSS

The Reneaus – Room For Roses

Dankzij de verspreidmogelijkheden van het internet zie ik als welwillende muziekliefhebber regelmatig door de bomen het bos niet meer met mijn zoektocht naar nog onontdekte juweeltjes. Soms is het terecht als ze onontdekt blijven. In het geval van het Amerikaanse kwintet The Reneaus is het debuut “Room For Roses” een zegen om naar te luisteren. Een album met elf liedjes, opgenomen in een oud historisch huis van gitarist Steven Page in de knusse omgeving van het plaatsje Bowling Green in de Amerikaanse staat Kentucky. Een vruchtbare voedingsbodem voor een gebreid palet aan dromerige indierock en altcountryliedjes met een mystiek randje. Het vioolspel van Lane Guyer draagt daar zeker aan bij.

http://www.youtube.com/watch?v=ayekcg5ngqY&feature=related

“Room For Roses” bevat een mooie warme sound, waarin de prachtige en klagerige sopraanstem van zangeres Ashley Cooper volledig tot zijn recht komt. Een verleidelijke lokroep die moeilijk is te weerstaan. Vanaf het openingsnummer Waiting On The Body, een liedje vol subtiliteit, warmte en een hypnotiserende sfeer golf je mee op een onuitputtelijke stroom  melancholie. De piano, orgel, violen, banjo, pedalsteel en de gitaren spinnen een web in je hoofd. Muziek die bij elke nieuwe draaibeurt een tikje gracieuzer klinkt. Nummers als Logs and Specks, Old Front Door en Gone By Morning geven op het juiste moment een luchtigere draai, om via het lome Night Falls Insane weer langzaam het donker in te duiken.

De cd “Room For The Roses” van The Reneaus levert uitzonderlijk veel oorstrelende en adembenemende momenten op. Fijne muziek om naar te luisteren als je een kop vol ruis heb.

www.thereneaus.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment