RSS

Angela Easterling – Beguiler

Aan het firmament van het country en folkgenre flonkert in Amerika een nieuwe rijzende ster: Angela Easterling. Een zangeres, liedjesschrijfster en plattelandsmeid uit Greenville, South Carolina die een aantal jaren geleden voor een zoektocht naar succes en erkenning haar woonplaats verruilde voor de grote stad Los Angeles. Teruggekeerd naar haar geboortestreek met een drietal cd’s in haar muzikale bagage en een imposante live-reputatie, waarbij ze omringd wordt door haar begeleidingsband The Beguilers, bestaande uit Jeff Hook (drums) en Brandon Turner (gitaar, pedaalsteel, ukulele) is Angela buiten Amerika nog altijd vrij onbekend.

http://www.youtube.com/watch?v=C6bbc3VmRRo

Geluidstechnisch is het recent uitgebrachte album “Beguiler” een mooie productie, waarvoor Will Kimbrough verantwoordelijk is. Laat je niet weerhouden deze plaat aan een luisterbeurt te onderwerpen, want “Beguiler” van singer-songwriter Angela Easterling is een schot in de roos. Deze cd valt zeker op door de semi-akoestische inkleding van de smaakvolle instrumentatie met een glansrol voor multi-instrumentalist Kimbrough. Het album met een aantal ingetogen songs, briljante popliedjes en de door de jaren zeventig beïnvloede lichtvoetige countryrockdeuntjes is aansprekend en  blijft lekker hangen.

Nummers met poëtische en politiekgetinte teksten zoals die wel vaker worden gemaakt, maar die ontberen het beetje extra dat Angela Easterling te bieden heeft. En dat is haar werkelijk adembenemende en sterk aan Emmylou Harris verwante gloedvolle gouden keeltje. Warm en puur. Hoogste tijd dus om dit geweldige talent in brede kring te omarmen.

www.angelaeasterling.com

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Benny M #
    1

    Ik ga haar cd beluisteren, maar ik hoop van ganser harte dat Angela daarop beter zingt dan op het filmpje. In tijden niet zo’n valse zangeres gehoord!Your Comment