RSS

Some Velvet Evening – No Law Against Talking

“No Law Against Talking” bevat elf rustieke songs, doordrongen van de high lonesome sound, waar The Louvin Brothers, Gram Parsons/Emmylou Harris en Conway Twitt/Loretta Lynn belangrijke vertegenwoordigers van waren. Warme ambachtelijke rootsmuziek waar de tijd geen vat op lijkt te hebben van Carrie Shepard en John Holk, die al drie jaar het country en honkytonk duo Some Velvet Evening vormen.

Het album “No Law Against Talking” met een gruwelijk kitscherige hoes waarbij ik stijl achterover viel, zal niet voor iedereen weggelegd zijn. Voor de een is het waarschijnlijk glad geneuzel en sentimentele zweverigheid, een ander droomt zalig weg en verdrinkt zich in de ingetogen liefdesliedjes met voortreffelijke tweestemmige samenzang. Vocalen, die zo mierzoet klinken dat een diabetespatiënt maar beter uit de buurt kan blijven.

De mooizingerij van Carrie en John, de geraffineerde arrangementen en het tot in de puntjes verzorgde spel op de akoestische gitaar, de contrabas en de voor de countrymuziek onvermijdbare pedal steel mengen prachtig en klinken hartverscheurend. “No Law Against Talking” is een heerlijk album vol retromuziek om bij weg te zwijmelen. Intens en recht uit het hart. Geïnspireerd op de country & western variëteprogramma’s die in de jaren vijftig zo populair waren op de Amerikaanse tv is de strakke videoclip bij het nummer Shooting The Breeze, die hopelijk Carrie Shepard en John Holk helpt bij het doorbreken in Nederland.

www.somevelvetevening.com

(Johan Schoenmakers)