RSS

Chris Canterbury – Poets, Prophets, And All The Things Forgotten

De voorbije maanden heeft de Amerikaanse singer-songwriter Chris Canterbury een prima indruk achtergelaten als voorprogramma van Reckless Kelly, Cody Canada,Charly Robison en Shannon McNally. De van whiskey en de liefde voor vrouwen doordrenkte album “Poets, Prophets, And All Things Forgotten” is de gedroomde eersteling van de songsmid uit het Zuidelijke Louisiana.

Beïnvloed door grijsgedraaide platen van Gram Parsons, de peetvader van de countryrock grijpt dit album van Chris Canterbury mij meteen bij de strot. De basis is ongepolijste americana, waarbinnen rock- en country-invloeden geen moeite doen zich te verstoppen. In tien liedjes laat de begaafde songschrijver je kennis maken met zijn eigen leefwereld vol intense passie.


“Poets, Prophets, And All Things Forgotten” wordt vooral gesierd door sterke ballads als Two Smiles Collids, Don’t Be Crazy en Don’t Be Afraid. In altcountrysongs Silver Watch and Chain, Crash & Burn en het bluesy Sideshow Blues getuigt de Amerikaan tevens van visie en ideeënrijkdom. Een hogeschool cd van een erkenning verdienende singer-songwriter, die de luisteraar verdoofd met zijn pure, rauwe strot en een legio aan muzikanten onder wie Tim Lorsch (viool,mandoline), Al Perkins (dobro, pedal steel), Dan Cohen (gitaar, banjo), James Cook (basgitaar) en Walt Wilkins (achtergrondzang) die bijdragen aan de fraai verpakte songs. Reden genoeg om “Poets, Prophets, and All The Things Forgotten” niet over het hoofd te zien.

www.chriscanterburymusic.com

(Johan Schoenmakers)

 

 


0 Comments Add Yours ↓

  1. arjan post #
    1

    Klinkt niet verkeerd dit. De titel is waanzinnig gevonden en trekt in ieder geval directc mijn aandacht.

  2. 2

    Just found this again while browsing… Wanted to say thanks after 3 years. Rock and roll.Your Comment