RSS

Mary Black – Stories From The Steeples

Mary Black, een van de iconen van de Ierse muziek, trakteert met haar jongste album Stories From The Steeples haar publiek op een album waar de klasse vanaf druipt. Afkomstig uit een muzikale familie, waarin haar vader als violist en haar moeder als zangeres grote faam genoten, profileert zij zich als een zangeres van traditionele Ierse ballads en vertolkster van eigentijdse componisten. Naast talrijke optredens met erkende grootheden als Emmylou Harris en Van Morrison deelde zij het podium met een vrachtlading jonge Ierse instrumentalisten. Tevens heeft zij in de loop van haar carrière opgetreden met haar zuster Frances terwijl haar eigen kinderen een rol toebedeeld kregen in de groep The Black Family.

Ook op Stories From The Steeples spelen vrienden en familieleden een grote rol. Zoonlief Danny O’Reilly is een van de jonge Ierse liedjesschrijvers van wie zij op dit album drie liedjes vertolkt. Uit haar uitgebreide muzikale vriendenkring selecteerde zij rockabilly zangeres Imelda May met wie zij samen het titelnummer zingt. Banjospeler/zanger Finbar Furey mag zijn niet geringe kwaliteiten botvieren in het lied Walking With My Love. Een absoluut hoogtepunt is het lied Lighthouse Light van Ry Cavanaugh waarin Mary samen met Janis Ian tot grote hoogte stijgt.

Welk labeltje stilistisch aan haar liedjes toebedeeld wordt, doet er eigenlijk niet zo toe. In elk stijlgebied toont Mary zich een rasartiest die elk lied volledig naar haar hand weet te zetten. Stories From The Steeples is voor de liefhebbers van kwaliteitsliedjes dan ook een aanrader van jewelste.

 

www.maryblack.net

 

 

(Koos Gijsman)

 

 


Your Comment