RSS

Ryan Fitzsimmons – Cold Sky

 

Geduld is een schone zaak, luidt het gezegde. Dat gaat zeker op voor het nieuwe album “Cold Sky” van de Amerikaanse zanger en liedjesschrijver Ryan Fitzsimmons. Aan het nieuwe album is in verschillende sessies over een periode van zeven jaar gewerkt en live opgenomen in de fraaie studio van Signature Sounds te Massachusetts, vakbekwaam bijgestaan door producer David Goodrich. Voor velen waarschijnlijk wel bekend als producer van albums van Chris Smither, Jeffrey Foucault en Peter Mulvey.

Ryan Fitzsimmons heeft de afgelopen tien jaar in Amerika een enorme reputatie opgebouwd als singer-songwriter, waarmee hij inmiddels een schare fans aantrekt. “Cold Sky” is een aaneenschakeling van adembenemende muzikale momenten. Ryan Fitzsimmons laat op deze cd een afwisselende reeks aan folk en popsongs horen. Uitbundig over zijn huwelijk met Meredith Venner (Diamond Ring) en overdekt door een donkere schaduw van verdriet om het verlies van zijn hond (Guardian)  overtuigt “Cold Sky” op alle fronten.De singer-songwriter bewijst dat goede liedjes weinig meer nodig hebben dan zijn emotioneel stemgeluid, de semi-akoestische arrangementen en de sterke begeleiding van Dana Price (viool, Ian Goldstein (mandoline (Faisal Aswat (contrabas), Greg Klyma (mandoline) en Jim Larkin (drums).

www.ryanfitzsimmons.com

(Johan Schoenmakers)

 


0 Comments Add Yours ↓

 1. 1

  Thank you for the wonderful review of Ryan Fitzsimmons album “Cold Sky”.

  We have posted the review on the Trespass Music website in the hopes to drive more traffic to your site, as our way of thanking you. The review will also be added to all of our social sites.

  http://www.trespassmusic.org/2012/01/17/ryan-fitzsimmons-cold-sky-reviewed-by-thealtcountryforum/

  All the best, and thank you for all you do!

  Michelle
  Trespass MusicYour Comment