RSS

Eric Bibb – Deeper In The Well

Niemand hoeft zich zorgen te maken over Eric Bibb. Zijn jongste album mag dan Deeper In The Well heten maar in Erics geval gaat het om een ontdekkingsreis en niet om een gemoedstoestand. Zelf heb ik Bibb altijd toch een beetje gezien als het zakelijk goed onderlegde neefje van blueslegende Taj Mahal. Het is Bibbs vermogen om met een toch tamelijk in de marge verblijvende muziekstijl als de blues aansluiting te vinden bij een breed publiek. Het heeft hem diverse prestigieuze prijzen opgeleverd en een grote schare fans die vooral zijn warme stemgeluid en fraaie snarenspel op waarde weten te schatten. Vanaf opener Bayou Belle is het duidelijk dat Bibb diep tast in de New Orleans swing en iets verder op het album in de countryblues en pure folkblues. Met de van hem bekende achteloze klasse weet hij ook deze speelstijlen naar zich toe te trekken.

Het transparante geluid van de opnames voor dit album stelt daarbij de luisteraar in staat de vele fraaie details in zich op te nemen. Details waarvoor naast Bibb zelf van buitenaf aangetrokken musici verantwoordelijk zijn. Multi-instrumentalist Dirk Powell speelt o.a. bas, mandoline, banjo en mandoline. Grant Dermody slooft zich uit op harmonica. Jerry Douglas tovert op de dobro terwijl Michael Jerome Browne op banjo en mandoline en Michel Pepin op diverse gitaren uit hun dak gaan. Onder de bezielende leiding van een alle registers opentrekkende Bibb gaat het op dit album actieve muzikale gezelschap zich te buiten aan een aantal heerlijk in het gehoor liggende liedjes waar het spelplezier vanaf druipt. Een 24-karaats uitvoering van Dylans The Times They Are A Changin’ krijgt u daar als bonus aan toegevoegd.

 

www.ericbibb.com

 

(Koos Gijsman)

 

 


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Ik was enorm ingenomen met dit album …. evenals de 2 die daar aan vooraf gingen. Ook een aantal van zijn albums uit de Opus3 serie besteld….. eveneens zeer de moeite waard!

  2. 2

    Donderdag 26 april in LantarenVenster Rotterdam!Your Comment