RSS

Ricciotti Symfonieorkest met Spinvis op pad voor enkele gratis concerten


Het Ricciotti ensemble gaat begin mei op pad met singer-songwriter Spinvis. Samen geven zij enkele gratis concerten om mensen meer bekend te maken met symfonische muziek. Een derde van het repertoire bestaat uit Spinvis-nummers, daarnaast wordt er een breed repertoire uitgevoerd met alle denkbare muziekgenres: klassiek, jazz, pop en wereldmuziek.

Het Ricciotti ensemble bestaande uit ruim 40 jonge musici Ricciotti is misschien wel het meest onorthodoxe orkest ter wereld. Binnen een recordtijd van minder dan twee minuten is het gehele orkest opgesteld en de muzikanten spelen overal waar het maar kan: op straat, in de gevangenis, maar ook in een zweefmolen of een vliegtuig. De gemiddelde leeftijd van de orkestleden is 22 jaar en het grootste deel zijn conservatoriumstudenten uit Nederlands en soms daarbuiten. De groep gaat vier keer per jaar op tournee en geeft minstens 100 optredens.

Samenwerking Spinvis

Erik de Jong, alias Spinvis bracht eind 2011 zijn derde album ‘Tot Ziens, Justine Keller’ uit. “Een album vol ironieloze romantiek en liefde in veel van haar verschijningen en metaforen. Mooie liedjes over gebroken harten, droeve sneeuw en oorlog”. Een album dat bovendien opnieuw laaiend enthousiast werd ontvangen door fans en critici.

In 2002 brak Spinvis door met zijn lofi debuutalbum dat hij op zijn zolderkamer in Nieuwegein in elkaar knutselde. De zorgvuldig gearrangeerde popmuziek en bijzondere teksten leveren de singer-songwriter direct een grote schare fans op. Daarna volgen er tournees en het album ‘Dagen van Gras, Dagen van Stro’. Spinvis krijgt grote erkenning voor zijn werk: een Zilveren Harp, de Popprijs, de Annie M.G. Schmidtprijs en de Johnny van Doornprijs.

Dat Spinvis nu samenwerkt met het Ricciotti is niet vreemd, hij werkte al vaker samen met klassieke musici en ensembles (zoals het Nieuw Ensemble), maar ook ook met schrijvers en dichters. Momenteel is Spinvis bezig met een zeer succesvolle tour langs de Nederlandse podia, waarbij zalen als Paradiso en 013 uitverkopen.

Tourdata
06-05: Bakkum Vertelt, Castricum aan zee
08-05: De Nieuwe Liefde, Amsterdam
09-05: Groene Engel, Oss
11-05: Kathedraal Willemsoord, Den Helder

Kijk voor meer info & reserveringen kijk op www.ricciotti.nl of op de websites van de zalen.


Your Comment