RSS

DINSDAG 8 mei in QBUS: Roots in Heaven 2 met Mark Lotterman, Johnny Dowd & Band (usa) en DEADMAN (usa)

Op deze Dolle Dinsdag viert het Muziekhuis in QBUS te Leiden haar tweede Roots in Heaven met een eigenzinnige dwarsdoorsnede van  de Amerikaanse muziek onder de subtitel  ‘Past, present and coming’ . Start 20.00 uur –  einde 23.30 uur, entree: 15 euro. vvk: Plato, Velvet, reserveren 06-42 97 71 77 of hans@muziekhuis.nl

http://www.youtube.com/watch?v=WvXc13wH94Y&feature=related

Mark Lotterman & Band:  De zanger en muzikant maakte een nieuwe cd op het Excelsi label,  heeft een nieuwe band en daarmee ook een nieuw geluid. Mark Lotterman zingt met weemoedig timbre vol overgave zwartgallige, humoristische en meesterlijk gevonden teksten, dat harten van zullen breken.

De 63-jarige Johnny Dowd wordt al tijden een van de laatst overgebleven échte originals genoemd.  Ondertussen blijft de man uit Texas zichzelf steeds opnieuw uitvinden. Liefhebbers van alternatieve rootsmuziek, specifiek country-noir, die niet vies zijn van invloeden uit de funk- en soulhoek, americana, country-noir, blues ‘n roll, rock ‘n roots: noem het zoals je wilt.  Johnny is een dwarse genie die zich zo uit het hokje wurmt en de boel opschudt met een staaltje ‘Dowd’.

De band Deadman uit Austin, Texas levert  countryrocksongs af, opgetrokken uit warmbloedige orgels, twangende Telecasters en fraaie harmoniezang met hart en ziel, puur, rauw en vol emotie. Het is tijdloze muziek die herinnert aan een aantal grote bands uit het verleden. Van  The Band en Buffalo Springfield  tot aan Little Feat en Poco.  Om van te smullen!

QBUS, Uiterste Gracht 142, Leiden

www.muziekhuis.nl

 


Your Comment