RSS

Ordinary Flowers – This Time Again


“This Time Again” van Ordinary Flowers is het resultaat van de jarenlange vriendschap tussen Gerald Burkhart (zang,gitaar) en Daniel Bonnett (gitaar) en de inspanningen van slechts twee opnamedagen in de Frogville studio’s te Sante Fe. Samen met mede-muzikanten bassist en keyboardspeler Sam Miller, drummer Demarcus Sumter en de klassiek geschoolde violiste Yuko werden de door Burkhart geschreven liedjes in twee tot drie takes nagenoeg live opgenomen, wat de algehele sound ten goede komt.

Het debuutalbum van Ordinary Flowers grossiert in venijnige en snedige rocksongs zoals Mother Please over de invloeden van de duivel op aarde en Lost and Found dat een overweldigende mokerslag regelrecht in je gezicht is en mij deed terugdenken aan de hoogtijdagen van de grunge georienteerde rockmuziek. Zanger Gerald Buckart zingt de longen uit zijn lijf over de tegenslagen in het leven. Met zijn aan Eddie Vedder refererend stemgeluid kan de zanger met gemak de rauwe gitaarenergie dragen en wordt de luisteraar samen met zijn elastische stembanden helemaal de diepte ingesleept.

Van de intensiteit glijden we naar de sereniteit in het akoestische pareltje This Time Again en het langzaam aanzwellende On My Own met frivole vioolklanken, de spannende gitaarduels van Burkhart en Bonnet, terwijl de drumpartij van Sumter zorgt dat het bloed in je aders blijft stromen. Alsof de band klaar staat om er weer vol in te knallen.

Ik vind “This Time Again” een weergaloze plaat met ijzersterk songmateriaal van een band die je in de smiezen moet houden. Enerverend, indringend en rauw met een zanger die hartverscheurend zijn ziel blootlegt.  Ordinary Flowers is zo´n band die, met de juiste marketing, alles in zich heeft om (letterlijk) een wereldband te worden.

www.facebook.com/pages/Ordinary-Flowers/228893080506384
www.ordinaryflowers.bandcamp.com

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment