RSS

The Hand To Man Band – You’re Always On Our Minds

De uitzonderlijk getalenteerde muzikanten Thollem McDonas op piano (TSIGOTI), contrabasspeler Mike Watt (Minutemen, fIREHOSE), gitarist John Dieterich (Deerhoof) en drummer Tim Barnes (Silver Jews) vormen sinds een aantal jaren het samenwerkingsproject The Hand To Man Band. Een grensverleggend kwartet, dat op  het debuutalbum “You’re Always On Our Minds”, een tekstregel uit een gelukskoekje, onconventionele muzikale talen spreekt. Van psychotropische jazz, freefunk, minimal, ambient tot aan hardcore avantgarde.

Opgenomen in de zomer van 2010 is het beluisteren van deze plaat net als het kijken naar abstracte kunst. Als je er niks in ziet, jezelf er niet in kan verplaatsen zal je het waarschijnlijk ook niet waarderen. Wie van het constant hameren op de piano, het onvermoeibare energieke drumwerk,  het plukken en slaan op de contrabas, het dreigende gitaarspel en flarden dialogen wil genieten zal een flexibel en luisterbereid oor moeten hebben. De improviserende en repetitieve klanken van dit Amerikaanse rariteitenkabinet zwalken heen en weer tussen extremen en dagen de luisteraar voortdurend uit om grenzen te verleggen.

Een op het eerste gehoor lastige, maar zeker een verbazingwekkende luisterervaring. Doorzetten loont en leer je van deze buitengewoon spannende en avontuurlijke plaat te genieten. Onnavolgbare en onvoorspelbare muziek, waarin soms vrijwel niets gebeurt maar toch de aandacht weet te pakken, vast te houden en de luisteraar een enorme kick bezorgt.

www.thollem.com/THTMB.html

(Johan Schoenmakers)


Your Comment