RSS

Bettie Serveert op het Parkpopfestival te Den Haag

Eén van Nederlands beste indiebands, Bettie Serveert, siert vandaag, 24 juni, vanaf 16.55 uur het podium van Parkpop in het Zuiderpark te Den Haag. Hun talent werd niet alleen in Nederland opgemerkt, ook in Amerika brak de band door met het album ‘Palomine’. Het album geldt als een klassieker van de nederpop en is hiervoor internationaal erkend.

Bettie Serveert, vernoemd naar tennisspeelster Betty Stöve, krijgt in 1991 vorm, en komt voort uit de Arnhemse formatie ‘ De Artsen’. Als een van de pioniers van de indierock in Nederland komen ze meteen sterk binnen. De band bestaat uit leadzangeres Carol van Dyck, Herman Bunskoeke, Peter Visser en Berend Dubbe.

In september 1992 verschijnt de single “Tom Boy”, gevolgd door het debuutalbum ‘Palomine’. De band krijgt media aandacht op zowel nationaal als internationaal niveau, waarmee hun wereldtournee zo goed als gepland is. Zo reist de band heel Europa, Amerika en Canada af en laat overal een sterke indruk achter. De band tourde o.a. met Pavement, Belly, Dinosaur Jt, Buffalo Tom en Jeff Buckley.

Van vrolijke uptempo nummers tot ingetogen ballads en om het nog extra speciaal te maken treedt de band op in de originele formatie met Berend Dubbe op de drums at Parkpop!

www.bettieserveert.com
www.parkpop.nl

 


Your Comment