RSS

JJ Grey & Mofro in Nijmegen

Op zondag 18 november staat JJ Grey & Mofro op het podium van Doornroosje te Nijmegen, waarvan op woensdag 27 juni de kaartverkoop start. Voor maar 14 euro per kaartje kan je een aantal uren genieten van swampy rock, soul funk en rhythm en blues. Met dank aan Doornroosje mogen wij enkele kaartjes verloten onder onze lezers. Interesse? Stuur een email naar altcountryforum@gmail.com onder vermelding van JJ Grey.

Ondanks zes uitgebrachte albums zijn JJ Grey (zang, gitaar en harmonica), Anthony Cole (drums), Todd Smallie (bas), Andrew Trube (lap steel en elektrische gitaar), Anthony Farrell (orgel en piano), Art Edmaiston (tenor- en baritonsaxofoon) en Dennis Marion (trompet) nog een redelijk goed bewaard geheim in Europa. In hun thuisland Amerika toert JJ Grey & Mofro gemiddeld acht maanden per jaar. Eens in de paar jaar maken ze tijd om in Europa te toeren.

De band is afkomstig uit Jacksonville, de thuishaven van Lynyrd Skynyrd. Daar waar bij vele genre-genoten het honkytonkgehalte nogal hoog is, gooit JJ Grey & Mofro wat meer diversiteit in hun muziek. De warme stem van JJ Grey is onmiskenbaar: sterk en soulvol en daarbij speelt hij ook nog eens een puik stukje gitaar en mondharmonica. Het muzikale vakmanschap spat niet alleen van hun albums maar ook van het podium.

http://www.doornroosje.nl/agenda/2573/jj-grey-mofro


Your Comment