RSS

Seth Walker – Time Can Change

Kan muziek klein en eenvoudig klinken? Langzaam als de ondergaande zon? De 38- jarige Amerikaanse blanke soul en blueszanger Seth Walker levert na vijftien jaar van intensief toeren en zes studio-albums, waarop hij heeft aangetoond alle stijlen van de rootsmuziek te beheersen wat mij betreft een aangenaam zwelgend pareltje af, waarop ontspannende intimiteit overheerst.

“Time Can Change” – tijd om het oude, vertrouwde te kunnen verlaten en los te laten – klinkt korreliger en minder gepolijst dan zijn in 2009 verschenen voorganger “Leap Of Faith”. Als in een rokerige nachtclub wordt de luisteraar in nummers als Love Is Through With Me, Found Myself Lost en Before It Breaks ademloos meegesleurd in een ontdekkingstocht langs het blues, soul, r&b en jazzgenre. Walker weet de luisteraar op directe wijze en zonder pretentieuze nonsens moeiteloos te verleiden en onder te dompelen met aardse, relaxte, mooie en schrijnende muziek.


In het gezelschap van klasbakken onder wie Steve Mackey (basgitaar), Derrek Phillips (drums), Kevin McKendree (orgel, piano), vocaal een helpend handje toegestoken door de McCrary Sisters staat Walkers warm, soulvol stemtimbre en zijn kenmerkende soepele snaarverrichtingen in een fraai middelpunt. Iemand die de nodige veranderingen in ieders leven in treffende liedjes en in een (misschien iets te gezapig) late night music sound overbrengt.  Als een snoepje dat lekker blijft nasmaken.

www.sethwalker.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment