RSS

Hurray For The Riff Raff – Look Out Mama

Mijn aandacht voor het nieuwe album van Hurray For The Riff Raff rond de in Puerto Rico geboren zangeres Alynda Lee Segarra en de overige bezetting met muzikanten uit de honkytonkband Tumble Weeds werd getrokken door de samenwerking met producer Andrija Tokic. Hij schreef recentelijk het debuut van Alabama Shakes op zijn conto. De naam van deze country en folkband met invloeden uit de straten van New Orleans slaat de spijker op zijn kop. Een waardig eerbetoon aan alle lotgenoten en zielsverwanten uit de Bronx. Jarenlang heeft de in het diepe Zuiden van Amerika woonachtige ondernemende en straatwijze vocaliste een rijkelijk gevulde schatkist aan levenservaringen meegezeuld.

 

De hoes van de eerste plaat van Hurray For The Riff Raff, die op een officieel platenlabel is uitgebracht, wordt opgesierd met een oude foto van Segarra’s vader als militair in Vietnam. Opgenomen in Nashville vormen de tien prettig luisterbare liedjes zonder berekende intensies en overbodige franje, geschreven door de drijvende en creatieve kracht Alynda Lee Segarra, een ware verkenningstocht door de Amerikaanse muziek. Er is voornamelijk gekozen voor een akoestische basis, aangevuld met een electrische gitaar en keyboard waarbij perfectie niet het sleutelwoord hoeft te zijn. Het kwartet legt op het nieuwe album zoveel diversiteit aan de dag dat een etiket op hen plakken bijna een onmogelijke opgave zou worden.

“Look Out Mama” verenigt onder meer invloeden met elkaar uit de jaren zestig met het surfrockliedje Lake of Fire, de blues (What’s Wrong With Me), het honkytonkgenre (Go Out On The Road), broeierige pop (Little Black Star) en psychedelica (Ode to John and Yoko). Wordt “Look Out Mama” na de in eigen beheer uitgebrachte albums “It Don’t Mean I Don’t Love You (2008) en “Young Blood Blues (2010) de doorbraakplaat in Europa voor Hurray For The Riff Raff, die op 30 september op het podium staat van Lokaal 42 te Helmond? Een album met prima nummers, die sterk genoeg zijn om een kleine veertig minuten te blijven boeien.

www.facebook.com/hurrayfortheriffraff

(Johan Schoenmakers)

 


0 Comments Add Yours ↓

  1. marco #
    1

    Ik heb deze cd in bestelling staan. De nummers die ik hoorde klonken erg goed.