RSS

The Trishas – High, Wide & Handsome

Nu Emmylou Harris, Dolly Parton, Linda Ronstadt, Tammy Wynette en al die andere prachtige countryzangeressen langzamerhand de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt staat met het verschijnen van het debuutalbum van het Amerikaanse dameskwartet The Trishas een nieuwe lichting klaar voor de opvolging. Elk gezegend met een prima stem en het vermogen meerdere instrumenten te bespelen. Na een aantal draaibeurten van “High,Wide & Handsome” blijf ik achter met het gevoel dat het uitermate schitterend is wat ik heb beluisterd.  The Trishas is een toevallig ontstane samenwerkingsverband tussen Jamie Wilson, Liz Foster, Kelley Mickwee en Savannah Welch tijdens een tribute concert voor Savannah’s vader en liedjesschrijver Kelvin Welch. De vier mooie vrouwenstemmen bleken zo goed bij elkaar te passen, dat ruim drie jaar na het spontane optreden en een in 2010 verschenen ep, dit heeft geleid tot het debuutalbum “High, Wide & Handsome”.

 

Is er een mooier combinatie denkbaar dan vier geïnspireerd zingende dames, geflankeerd door een dreamteam aan gastmuzikanten onder wie Kenny Vaughan, Harry Stinson, Viktor Krauss en Russ Pahul? De diversiteit van de vier zangstemmen, de stijlen en invloeden van deze ongemeen talentvolle zangeressen met authentieke countrygeesten zijn  op “High, Wide & Handsome” samengebracht door producer en engineer Mike Poole (Shawn Colvin, Carolina Chocolate Drops, Buddy Miller, Rickie Lee Jones). Te midden van bijzonder aangenaam wegluisterende Texas country, broeierig folkbluesnummers met spaarzame arrangementen en een stukje schrijverssamenwerking tussen onder meer Jason Eady, Owen Temple en Jim Lauderdale biedt “High, Wide & Handsome” onweerstaanbare melodieën, verleidelijke dameszang en muzikaal vakmanschap. Alle geneugten van de Amerikaanse countrymuziek zonder dat het resulteert in een versufte of gladde bedoening. De afsluitende smartlap A Far Cry From You brengt de close-harmonie van The Trishas, het zoetgevooisde, hartbrekende stemgeluid van ex-mavericksopperhoofd Raul Malo en dikke vette fuzztonen fijne herinneringen terug in de gekende stijl van crooners als het Britse zestiger jaren duo Peter & Gordon. Ik had mij geen mooier einde van dit evenwichtige album kunnen toewensen.

www.thetrishas.com

 

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Erwin #
    1

    Mooie muziek! Je maakt me erg nieuwsgierig naar dat laatste nummer “A far cry from you”, maar dat kan ik nergens vinden.

  2. Erwin #
    2

    Ik zie het al…..CD buyers will receive link to bonus track featuring Raul Malo.Your Comment