RSS

Sour Diesel Trainwreck – Bitter Cold Black

Verwacht op het debuutalbum “Bitter Cold Black van de Amerikaanse countryformatie Sour Diesel Trainwreck  niet de overgeproduceerde,  gelikte en opgesmukte muziek met de traditionele cowboyhoed, die je daar op de commerciële radiostations tegenkomt. Hapklare brok waarvan ik spontaan uitslag krijg, waarbij ik, net als de door een bekende fastfoodketen in de McNuggets gebruikte snelgroeiende, doorgefokte en ongezonde kip, geen Zwitserlevengevoel van krijg. Na een jaar van keihard werken en spelen behoort de band, die vernoemd is naar een badasstripcombinatie van de wietzaadjes Sour Diesel en Trainwreck, als het ware tot de inboedel van de vele motorclubs en rodeobars.

 

“Bitter Cold Black” telt een hoeveelheid van negen eigen energievolle liedjes. Gebracht door de heren Jeremy Graham (zang), Adam Rodrigues (drums), Mike Hatta (basgitaar) en Duane Wood (electrische gitaar) met verfrissende passie, beleving en bezieling. Gekruid en bijtende southernrock met ziedende gitaren (90 days to Mexico, Move It Along), een Texaanse country wals (If I Could Just Be This) of gedoseerde altcountry in akoestische setting (Wilder Side, A Little While). Een heerlijk entertainende mix van aangenaam in het gehoorliggende rootsrockmuziek. In eigen land speelden de heren samen met onder meer Reckless Kelly en Shooter Jennings. Laten we hopen dat ze in de toekomst in Europa ook de nodige potten gaan breken.

www.sourdieseltrainwreck.com

 

(Johan Schoenmakers)

 

 


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Hoi Johan, geweldige tip, ik heb het je al vaker gevraagd maar ik blijf mij verbazen over jou uitstekende connecties. Waar haal je deze juweeltjes toch telkens vandaan?
    groet CarlYour Comment