RSS

Concerten Martyn Joseph, Felix Van Cleeff en Sam Baker

http://www.youtube.com/watch?v=H9MWSUHqPLc

Felix van Cleeff  is een bijzondere muzikant, wiens muziek aansluit bij die van Leonard Cohen, Jeff Buckley en Jim Morrison. Zijn nummers kenmerken zich door mooie melodielijnen en donkere, indringende teksten over liefde, dood en isolement. Zijn live-optredens, waarin hij verstilde, fragiele nummers speelt naast harde, rauwe songs, zijn intens. Felix is getogen in Rotterdam, woont in Amsterdam en speelde het afgelopen jaar veel in New York en maakt ook korte films. Momenteel is hij in voorbereiding van een nieuwe korte film die in Mexico geschoten zal worden.Eind 2012 presenteerde hij zijn EP Into The Dark met een zestal intieme, akoestische liedjes. Op dit album wordt Felix bijgestaan door een drietal Rotterdamse muzikanten: Mark Lotterman, Tamara Woestenburg en Auke Triesschijn. Momenteel werkt Felix met zijn producer Floyd Atema (drummer bij Herrek) aan een nieuw album, dat later dit jaar zal verschijnen.

10-5: Acoustic Alley, Den Haag
11-5: Radio 501, Hoorn
16-5: Cafe Noorderlicht, Amsterdam
17-5: Fringe Festival, Delft
18-5: Fringe Festival, Delft
24-5: New Delicatessen, Amsterdam
30-5: Paard, Den Haag
24-6: Dwaze Zaken, Amsterdam

 

Martyn Joseph: singer-songwriter uit Cardiff, Wales maakt muziek in de stijl van Billy Bragg, Luka Bloom, Bruce Cockburn. Juist omdat hij zich helemaal geeft op het podium is hij al door velen omschreven als de beste live muziek ervaring. Zijn liedjes komen recht uit het hart en vertellen over de onrechtvaardigheid en onwenselijkheden, maar hij kan ook prachtig zingen over de schoonheid en liefde voor de mooie dingen in het leven. Alleen gewapend met een akoestische gitaar en een diep doordrongen stem boeit de man van begin tot eind met vaak sociaal geëngageerde songs, maar ook doorspekt met de humor die eigen is aan zijn cultuur.

07-5: Live Stage Marnix @ Loburg, Wageningen
09-5: Theater de Wegwijzer, Nw.- en St. Joosland
10-5: Acoustic Alley, Den Haag
11-5: Listwaar, Oud Heverlee (België)
12-5: Museum Nic Jonk, Groot schermer
14-5: Q-Bus, Leiden
17-5: Arscene, Hansbeke (België)

 

De muziek van Sam Baker is werkelijk uit zijn leven gegrepen nadat hij ternauwernood en zwaargewond een bomaanslag overleefde. Met zijn rasperige bijna gesproken stijl van zingen, vertelde hij in het drieluik Mercy, Pretty World en Cotton zijn opmerkelijke verhaal in tot tranen roerende liedjes over schoonheid, complexiteit en tragedies. Zijn optreden in Vrije Geluiden maakte vier jaar geleden veel indruk. Dit jaar verschijnt het nieuwe album Say Grace van Sam Baker.

16-09: Meneer Frits, Eindhoven
17-09: Paradiso, Amsterdam
20-09: Lantaren Venster, Rotterdam
21-09: In The Woods, Lage Vuursche
22-09: Cultureel cafe De Amer, Amem


Your Comment