RSS

Markus Rill & The Troublemakers – My Rocket Ship

‘Onze’ Koos Gijsman haalde in zijn bespreking over het twee jaar geleden verschenen album “Wild, Blue & True” van Markus Rill de loftrompet te voorschijn. Dit deed mij dan ook hongerig uitkijken naar nieuw plaatwerk van de Frankfurter met genoeg grofkorrelige peper op zijn stembanden. Het album “My Rocket Ship” is, als je Rills samenwerking met zangeres Annika Fehling meerekent op de ep “Light & Dark”, zijn elfde album. Een oeuvre van een dermate constant en hoog niveau, dat je er eigenlijk nooit een buil aan kunt vallen. En wie de zanger en liedjesschrijver, die is opgegroeid langs de Duitse Autobahn, de pullen bier en de Bratwursten, een beetje kent weet dan meestal ook wel dat hij een grabbelton van de americanamuziek kan verwachten met de sfeer van het broeierige warme zuiden van Amerika.

Op “My Rocket Ship” wordt door Markus en zijn vier onrustzoekers veertien liedjes aan ons voorgeschoteld, die bij elkaar ruim de vijftig minuten overstijgen. Een overtuigend album in een lekker relaxt stijltje met Amerikaanse muziekstromingen als country, folk, blues en (een klein beetje) gospel. Muziek die hier en daar associaties oproept met Steve Earle, John Hiatt, Bruce Springsteen en Chris Knight. Rill en zijn fantastische begeleidingsband The Troublemakers bestaande uit Felix Leitner, Chris Reiss, Aggi Berger en Janreinelt, zitten op “My Rocket Ship” uitstekend in hun vel. Er wordt zowel op de akoestische en electrische gitaar gesteund, maar ook op instrumenten als de contrabas, viool, mandoline en orgel. De waardevolle liedjesschrijver verkeert in bloedvorm op zijn meest afwisselende en beste plaat tot nu toe. Met als hoogtepunt een verslag van Rills ontmoeting met Townes Van Zandt in het afsluitende The Late Great TVZ.

www.markusrill.net

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Swa #
    1

    prima album van een artiest die jammer genoeg zelden of nooit in de Lage Landen te zien / horen is …

  2. arjan post #
    2

    matig album en een heel pak minder dan de vergelijkende namen die genoemd worden; Knight, Springsteen, Earle en Hiatt. Deze duitser kan zich toch echt niet in dat rijtje scharen.Your Comment