RSS

Treetop Flyers Concertdata + Prijsvraag

Liefhebber van Fleet Foxes, My Morning Jacket en – iets traditioneler – Crosby, Stills and Nash of America? De Britse baardmannen van de formatie Treetop Flyers bewijzen dat country helemaal geen oubollig genre is. Treetop Flyers werd in 2009 opgericht. De gezamenlijke interesse in bands als Van Morrison, Neil Young en Fleetwood Mac en de meer hedendaagse acts waaronder My Morning Jacket, The Coral en Jonathan Wilson bracht hen bij elkaar. De muziek, zo ook op het melodieuze en meeslepende “The Mountain Moves”, laat zich omschrijven als een warme mix van country, roots en soul, verrijkt met de authentieke stem van frontman en gitarist Reid Morrison en de harmonieuze samenzang met de andere bandleden.

Drie jaar geleden verscheen van Treetop Flyers de succesvolle ep “To Bury The Past”, waarmee het gezelschap uit West-Londen al snel de interesse van de Engelse muziekpers wist te wekken. Aansluitend speelden zij zich ook internationaal in de kijker dankzij optredens op belangrijke festivals als SXSW, Glastonbury, The Great Escape, maar ook in Nederland tijdens Eurosonic 2013. Inmiddels is het debuutalbum “The Mountain Moves” verschenen en keert Treetop Flyers ter promotie terug naar Nederland voor een uitgebreide tour.

Het Altcountryforum geeft kaartjes weg van de optredens van Treetop Flyers in de 013 (Tilburg) en Paradiso (Amsterdam). Stuur een email naar altcountryforum@gmail.com als je kans hierop wil maken.

Het tourschema ziet er als volgt uit:

20-05: Raalte, Ribs & Blues Festival (middag),
20-05: Nijmegen, Merleyn (avond),
21-05: Amsterdam, Paradiso (Indiestad Festival),
22-05: Utrecht, Tivoli Spiegelbar,
23-05: Tilburg, 013,
24-05: Den Haag, PopHotSpot Festival (gratis toegang).

www.treetopflyers.co.uk


Your Comment