RSS

High South – Our Way Back Home

Frisse meisjes van de platenmaatschappij met een basisopleiding communicatie schromen niet de jongste Amerikaanse countryrockact High South te vergelijken met The Eagles. Toegegeven, de heren persen de fraaiste vierstemmige vocalen uit de kelen. Ook de instrumentaties zijn op zich redelijk goed verzorgd, waarbij een klein legertje bevriende musici zijn diensten heeft aangeboden. De Achilleshiel van dit viertal ligt op het compositorische vlak. Memorabele liedjes als Hotel California en Tequila Sunrise zullen de leden van High South nimmer schrijven.

De neiging zich tekstueel te behelpen met uitgekauwde platitudes maakt dit tot een op zich verzorgd album zonder enige diepgang. Ik zal u niet vermoeien met voorbeelden maar neemt u van mij aan dat het gerijm van High South stuitende liedteksten oplevert. Liefhebbers van het genre die dit door de vingers kunnen zien, hebben er een aardig schijfje bij. Niet meer en niet minder.

www.highsouthmusic.com

(Koos Gijsman)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Wil #
    1

    Mooie auto!

  2. arjan post #
    2

    Er werd hoog opgegeven over dit plaatje. Ik vond het aan de buitenkant een prachtig plaatje. Eenmaal bij de inhoud blijft daar niets van over. Middelmatigheid is troef en naas idd uitstekende samenzang geen enkel punt wat daar bovenuit steekt.