RSS

Hiss Golden Messenger – Haw

Ruim een jaar geleden ontdekte ik dankzij het album Poor Moon de Westcoastgroep Hiss Golden Messenger. Een groep waarachter het duo M.C. Taylor en Scott Hirsch schuilgaat. Een decennium geleden golden de heren onder de groepsnaam The Court And Spark als een cultgroep die een aantal uitstekende albums sleet aan een kleine kring van bewonderaars. Tien jaar later is die kring mede dankzij een groep beroemde bewonderaars in het Verenigd Koninkrijk (o.a. David Bowie) aanzienlijk aan het uitdijen. Na Poor Moon presenteert het duo met het jongste album Haw een meer dan waardige opvolger. Vernoemd naar een rivier in North Carolina en een verdwenen indianenstam is Haw typisch zo’n album dat bij elke draaibeurt aan kracht wint.

Opnieuw verwijst liedjesschrijver-zanger M.C. Taylor regelmatig naar Bijbelse thema’s. Het uitzonderlijke van zijn schrijfstijl is dat hij door zijn ontroerende openhartigheid aan die thema’s een extra dimensie toevoegt. In liedjes als Sufferer (Love My Conqueror), Devotion en The Serpent Is Kind (Compared To Man) betreedt hij een gebied waar de mystieke inhoud van zijn liedteksten de verbeelding prikkelt. Omgeven door een groep uitstekende begeleiders onderscheiden de liedjes van Hiss Golden Messenger zich opnieuw in positieve zin dankzij Taylors bevlogen voordracht en de vele ronduit betoverende instrumentaties. Opnieuw tekent Scott Hirsch voor de glasheldere productie van dit album. Opgenomen in de huiskamer van Joel en Joyce Martin in Oxford, North Carolina bezet dit album een heel eigen plek in het landschap van de Amerikaanse volksmuziek.

http://www.hissgoldenmessenger.blogspot.com

(Koos Gijsman)


0 Comments Add Yours ↓

 1. 1

  Wie is toch dat genie aan wie wij telkens die mooie filmpjes te danken hebben?
  Gelijk in de adelstand verheffen en een leven lang gratis reizen en gratis boodschappen doen bij een winkel naar keuze !!!

 2. johan #
  2

  een leven lang gratis reizen zou nog niet eens hoeven, Koos. Al zou het maar 1 (kort) gratis reisje zijn.

 3. Theo #
  3

  Jou mogen ze wat mij betreft ook in de adelstand verheffen, Koos, dank zij jouw recensie in Heaven heb ik dit fantastische album ontdekt.Your Comment