RSS

Crankshaft And The Gear Grinders – What You Gonna Do?

Bij het beluisteren van het nieuwe album van Crankshaft & the Gear Grinders duikt bij mij de vraag op hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat “What You Gonna Do?” , afgezien van terechte noteringen in de lijst der muziekliefhebbers, Euro Americana Charts,  in ons land bij de vele scribenten onder de radar heenglipt. Als one-man-band wist Alex ‘Crankshaft’ Larson zich eerder deze eeuw op twee in eigen beheer uitgebrachte albums plaatselijk op een positieve manier in de kijker te spelen. Het is lef, klasse en pizzazz op het nieuwe “What You Gonna Do”, waar de drie muzikanten kiezen voor een divers stijlgebied binnen de bluesmuziek. Zelf omschreven als ‘pork neck blues’.

Verpakt in een plaat,  opgebouwd rond de knauwende, soulvolle strot en dynamisch spel op de elektrische gitaar van Craftshaft, de bijbehorende stuwende ritmesektie (contrabas en drums), die losjes door het repertoire heenwentelt, aangevuld met incidentele pianoaanslagen, een scheurend orgeltje en spaarzame likjes trompet. Zonder het smetteloos, steriele geluid van een professionele opnamestudio werden na verwijdering van een fikse hoeveelheid aan duivenstront twaalf liedjes inclusief de nodige slordigheidjes en schoonheidsfoutjes grotendeels live vastgelegd op de zolder van een rustieke boerderij in Minnesota. Warm, puur en schurend. Een eersteklas album met schemerige, repeterende, onheilspellende, groezelige, hypnotiserende, snijdende en dampende bluesliedjes, dat je het liefst krakend onder een naald legt om grijsgedraaid te worden.

www.crankshaftmusic.com

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Martin #
    1

    De cd staat al enige tijd op mijn iPod, Johan. Lékker plaatje dat ik hier in Frankrijk intussen opnieuw door de meegenomen box heb laten schallen!

  2. Crankshaft #
    2

    Thanks for the great review! – Alex