RSS

Fiver – Lost The Plot

Afgaand op de titel (Lost The Plot) van Simone Schmidts soloproject Fiver, heb ik  het gevoel dat de afgelopen jaren niet de gemakkelijkste periode is geweest voor de Canadese zangeres en liedjesschrijfster.  Wat een zeggingskracht, wat een intensiteit. Een wereld van menselijke kwetsbaarheid. Simone windt er geen doekjes om op deze plaat. Jaren terug was bij haar partner een agressieve vorm van kanker vastgesteld, waarvan hij inmiddels is genezen.  Er spreekt hartzeer uit sommige subtiel gekozen teksten vol inspirerende emoties en indrukwekkende levensschetsen.

“Lost The Plot” is een plaat, waarop de zangeres uit Toronto wordt ondersteund door muzikanten uit haar voormalige band One Hundred Dollars en leden uit de psychedelische altcountryformatie The Highest Order waarmee ze onlangs het album “If It’s Real” opnam. Vanaf opener Oh Sienna tot aan het afsluitende Undertaker is het album “Lost The Plot” een overweldigende stortvloed aan melancholie met een donkere en mysterieuze ondertoon, verpakt in  ontwapende liedjes en rammelende alternatieve rock. Het lichtelijke primitieve totaalgeluid doet, samen met het bedeesde ingehouden en onweerstaanbare stemgeluid van Simone Schmidt vooral denken aan een bloedverwantschap met Cowboy Junkies en Mazzy Star. Prachtig, intens en door merg en been.
http://www.fiverfiverfiver.com/

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Walter #
    1

    Je beluisterd hopen cd’s ieder jaar en toch zijn er altijd nog pareltjes die je gemist hebt , geen nood met wat achterstand heb ik deze dan toch kunnen beluisteren.
    Prachtplaat bwaa zal wel nergens in een eindejaarslijst opgedoken zijn zeker ?
    Zonde !