RSS

VENICE VIERT 15 JAAR LIVE IN NEDERLAND MET EEN EXTRA TOUR IN MAART EN APRIL

De populaire Amerikaanse band Venice was in november voor een uitgebreide concertreeks in Nederland te promotie van hun jongste studio-album ‘What Summer Brings’. Vanwege het succes van deze theatertour, maar ook omdat de band volgend jaar 15 jaar live actief is in ons land, komen de broers en neven Kipp en Pat Lennon en Michael en Mark Lennon in maart terug voor extra optredens. De kaartverkoop start op zaterdag 21 december om 10:00 uur.

Onder de tourtitel ‘What Summer Brings (revisited)’ zal Venice in dit kader een vijftal theatershows geven. Met uitzondering van het concert in Luxor Live, worden er uitsluitend geplaceerde zitplaatsen verkocht. Reden voor deze uitzondering is dat de band hun eerste concert in deze zaal gaf. In de geest van toen, zal dit concert een staanconcert worden.
 
Het speelschema is als volgt:
 
26/03: Haarlem, Philharmonie
28/03: Arnhem, Luxor Live
31/03: Zwolle, Hedon
01/04: Almelo, Theaterhotel
03/04: Breda, Chassé  
 
15 jaar geleden zette Venice voor het eerst voet op Nederlandse bodem. Sindsdien heeft de band een enorme fanbase opgebouwd en veel succes geoogst. Met hun warme en karaktervolle west-coast sound, die omlijst wordt door zeer fraaie en indrukwekkende samenzang, werden zij o.a. beloond met een gouden album en een Edison voor Beste Internationale Artiest.
 
Grote hits die Venice hier scoorde zijn onder meer ‘Family Tree’, ‘Think Again’ en ‘Welcome To The Rest Of Your Life’. In de Top 2000 komt het werk van Venice veelvuldig voor. Dit jaar staat ‘Family Tree’ op #74 en The Harold Angels Sing op # 732.
 
Zes jaar na het verschijnen van hun album ‘Amsterdam’, bracht Venice in november het dubbelalbum ‘What Summer Brings’ uit. Hierop staan 19 eigentijdse, energieke en catchy popliedjes afgewisseld door prachtige en emotievolle ballads.
 
Kaarten voor de genoemde concerten zijn te bestellen via de websites van de zalen. Zoals altijd bij Venice, kennen de concerten een pauze en zullen de shows worden afgesloten met een gebruikelijke Meet & Greet waarbij de fans met de band kunnen kennismaken en spreken. De organisatie waarschuwt om geen kaarten via andere kanalen dan bij de zalen vermeld staan te kopen. Kopers lopen namelijk het risico uiteindelijk ongeldige kaarten te hebben gekocht.

Meer informatie over Venice is te vinden op  www.venicecentral.com.


0 Comments Add Yours ↓

  1. Bianca Schothuis #
    1

    Merci voor de info, en weer een mooie tekst over deze geweldige band. Misschien tot ziens bij één van de concerten. Groetjes Bianca Schothuis.

  2. Gerard Freriksen #
    2

    Hallo die Johan, lang niet gezien, nog steeds een warm hart voor onze vrienden uit L.A. Mooi verhaal en laatst ook al een aardige recensie, Keep up the good workYour Comment