RSS

Arc Iris – Arc Iris

Goed geïnformeerde muziekliefhebbers zullen met de naam Jocie Adams van de uit Providence, Rhode Island afkomstige Arc Iris bekend zijn door haar  vakbekwaamheid als  multi-instrumentaliste  in de Amerikaanse formatie The Low Anthem. Na drie geweldig ontvangen albums maakt de klassiek geschoolde Jocie Adams kenbaar zich niet comfortabel te voelen in het indiefolklichaam van de band. Officieel  verlaat ze The Low Anthem anderhalf jaar geleden om vervolgens  met pianist Zach Tenorio-Miller het samenwerkingsproject Arc Iris te vormen, dat in korte tijd uitgroeit tot maar liefst zeven leden. Door de instrumentale invulling van ondermeer een cello, trombone, trompet, piano, banjo en gitaar krijgt Arc Iris ook wel het stempel ‘klein kamerfolkorkest; opgedrukt.

Het naamloze debuut van Arc Iris is een opmerkelijk en eigenzinnig album. Het is een opzienbare combinatie tussen Adam’s liefde voor de klassieke muziekvorm en  de accenten uit de jazz, folk en cabaretcultuur, de smeuïge orkestratie van het septet en het magische karakter van Jocie’s intrigerend stemgeluid met expressief vibrato. Enig geduld en een ijzeren wil is door de complexiteit van de nummers op deze zeldzaam mooie
traktatie geboden om je niet te laten ver- en afdwalen. Het debuut van Arc Iris is veelzijdig en vindt daarin zijn schoonheid. Een warme aanbeveling is op zijn plaats.

www.arciris.net

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.