RSS

Win Win Win Actie

Stuur nu een emailbericht naar altcountryforum@gmail.com onder vermelding van BluesBus als je kans wil maken op een kaartje voor het optreden op 8 juli van The Heritage Blues Orchestra in de QBus te Leiden.

Een regelrechte sensatie tijdens de 2012-editie van het North Sea Jazz Festival in Rotterdam was het optreden van The Heritage Blues Orchestra. Drie stemmen, twee gitaren, percussie en een vijfkoppige blazerssectie waaronder een harmonica brachten de stampvolle Congo-tent in extase met een uitgebalanceerde mix van ‘worksongs’, gospel, country-, urban en Delta- blues.

Deze wereldwijd sensationeel ontvangen treedt voor het eerst weer in Nederland op na glorieuze optredens op alle grote festivals in Europa en Amerika. De show in Leiden is de enige clubshow die deze furore makende formatie in Europa doet. Met hun alom bejubelde cd ‘And Still I Rise’ verraste het orkest de complete blues scene met een sublieme en integere mix van stijlen uit de historie van de “African-American legacy”. Country blues, worksongs en gospel, de sound van Chicago en de Mississippidelta krijgen een dampende en hartveroverende vertolking. De bekende bluesman Junior Mack (vocals, guitars, dobro) vormt het hart van de band samen met vader en dochter Bill en Chaney Sims (vocals, guitars). Junior, al sinds zijn negende actief in de blues scene, was vaak gast bij de Allman Brothers, hij ziet Duane Allman en Jan Akkerman (!) als zijn grote inspiratiebronnen.

Het Amerikaanse deel van het gezelschap wordt gecompleteerd door drummer Kenny ‘Beedy Eyes’ Smith, een veelgevraagd sessiemuzikant uit Chicago, zoon van Willy ‘Big Eyes’ Smith, die nog drumde bij Muddy Waters. Uit Frankrijk komen mondharmonicavirtuoos Vincent Bucher en saxofonist Bruno Wilhelm, die ook verantwoordelijk is voor jazzy blaaspartijen die de muziek van Heritage Blues Orchestra zo spannend maken. Muzikaal zomerhoogtepunt!!

 

 


Your Comment