RSS

Roddy Frame – Seven Dials

 

 

Seven Dials is het nieuwste album van de voormalige frontman Roddy Frame van de groep Aztec Camera. Een groep die met landgenoten van groepen als Orange Juice en Josef K deel uitmaakte van de Schotse inbreng temidden van de begin jaren tachtig losbarstende golf van newwavebandjes. Direct al bij hun debuutalbum High Land, Hard Rain in 1983 ontpopte Frame zich als een buitenbeentje wiens tintelfrisse liedjes een opvallende plek innamen in het qua sfeer vaak dorre landschap van de toenmalige populaire muziek. Echt een harde werker is Frame nooit geweest. Wanneer hem gevraagd wordt waarom hij acht jaar gewacht heeft met het uitbrengen van deze opvolger van Western Skies, antwoordt hij dat hij zijn ambitie als popmuzikant door het leven te gaan niet wenst te combineren met werken binnen een vast tijdsschema.

Iemand die echter zulke heerlijke popmelodieën en gloedvolle popliedjes uit de mouw weet te schudden, kan bij mij een potje breken. Bijgestaan door een handvol muzikanten presenteert onze Schotse vriend een tiental liedjes die van Seven Dials een popalbum pur sang maken. De vele muzikale details en smakelijke instrumentaties worden door Frame en de zijnen met veel gevoel voor balans ondergebracht in liedjes die qua toegankelijkheid alles bevatten wat je van een klassiek popalbum verwachten mag. “All I Want Is Everything”, zong Roddy Frame in een ver verleden. De popliefhebber wordt met Seven Dials verwend met een album dat die tekstregel volledig waarmaakt.

www.roddyframe.com

(Koos Gijsman)

 


1 Comments Add Yours ↓

  1. Theo #
    1

    Mooi dat je dit album onder de aandacht brengt, Koos! Het heeft nog nauwelijks aandacht gekregen. Geheel ten onrechte, want het is een schitterend album!Your Comment