RSS

Texas Martha & The House Of Twang – Long Way From Home

Texas Martha and the House of Twang verdelen hun tijd tussen de VS en  Frankrijk, waar ze intussen een goede naam hebben opgebouwd als liveband. Als je naar het onlangs verschenen Long Way From Home luistert, zal dat laatste je niet verbazen. Martha, die in het dagelijkse leven Marty Fields heet, en haar drie begeleiders (Lionel Duhaupas op gitaar en pedal steel, Serge Samyn op bas en Hervé Chiquet op drums) openen met de spetterende rocker Born to Boogie, een nummer waarbij het nagenoeg onmogelijk is om lang stil te blijven zitten. De twangende gitaar van Duhaupas bepaalt het geluid , maar wat de ritmesectie neerlegt is ook niet mis. Dat tempo wordt in Take You Down, nog zo’n lekkere boogie, met veel enthousiasme aangehouden. Daarna mag het even iets kalmer, al kun je de titeltrack niet bepaald een ballade noemen. Die komt er met Lover’s Lane en Johanna, altcountrysongs waarin de Texaanse knauw van Martha prefect op zijn plaats is.

Ook in het tweede deel van het album blijft het tempo hoog. Zo leven Martha en haar band zich lekker uit in de countryshuffle Do As You Are Told en het stevig swingende Gotta Move, een nummer waarin gitarist Duhaupas volop de ruimte krijgt om uit te blinken, en dat ook doet. Afremmen gebeurt hier in Streets of Bordeaux waarin Martha zich aan de Franse taal waagt, wat dat typische, toch wel charmante ‘Franglais’ oplevert van een Engelstalige die confrontatie met de taal van Baudelaire aandurft. In de daaropvolgende songs Where The Red Grass Grows en Strike gaat de kilometerteller weer een paar streepjes omhoog, naar een tempo waarin de band zich blijkbaar toch het comfortabelst voelt. Dat maakt van Long Way From Home vooral een ‘feel good’ album waarin de Zuid-Franse zon een niet te onderschatten rol speelt. Te beluisteren met een glas goede Sauvignon blanc binnen handbereik.

 

http://texasmartha.com

www.facebook.com/TexasTwang

 


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Thanks so much for the album review. We are looking forward to our European tour and we’d love to come the Netherlands. Thanks again, Martha

  2. 2

    We are available for concert dates in the Netherlands. For more information contact us at thehouseoftwang@gmail.com