RSS

Lonesome Wyatt & Rachel Brooke – Bad Omen

badomen
Ik vraag me weleens af hoe het toch mogelijk is dat sommige artiesten relatief onbekend zijn en blijven. De Amerikaanse zangeres Rachel Brooke is zo iemand. Ze heeft een prachtig, sexy stemgeluid en goede liedjes in het country, blues en jazzgenre. Naast collega-recensent Martin Overheul en ondergetekende kent, ondanks haar verdienstelijke albums (Rachel Brooke, Killer’s Dream en Down By The Barnyard) slechts weinigen haar naam. Samen met de intensiteit en het gekwelde stemgeluid van Lonesome Wyatt, de voorman van de formatie Those Poor Bastards en de Holy Spooks vormt Rachel na hun gelegenheidsdebuut A Bitter Harvest (2009) op de cd “Bad Omen” (slecht voorteken) wederom een duo.

Als je het album beluistert waan je je in gammel karretje dat zich op een roestige rails van een ouderwetse spookhuis bevind. Naargeestige muziek om een onbehaaglijk gevoel van te krijgen voor de dolende, eigenzinnige ziel .Maar o, wat levert dat een schitterend en afgrijselijk, onheilspellend album op. Voer voor abstracte denkers. Belle (Rachel) en het Beest (Wyatt) deinzen er niet voor terug hun liefde voor de appalachenmuziek en de zwaarmoedige gothic country te etaleren. Een plaat met de sfeer van doem en verval, waar je meteen voor valt of totaal niet je ding is.

www.rachelbrookemusic.com

(Johan Schoenmakers)


1 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Van Rachel Brooke verschenen recensies op http://www.altcountry.nl van Down In The Barnyard (2011) en Killer’s Dream (2013), dus ze is wel degelijk door anderen opgemerkt. Verder heb je gelijk, deze Brooke zou best iets bekender mogen worden. Misschien door haar hier eens naar toe te halen?Your Comment