RSS

Tom Neven – Closer

tom

Uit de Postbak In van het Altcountryforum.nl geplukt:

Beste redactie,

Mijn naam is Tom Neven, singer-songwriter uit Etten-Leur. Vorige week heb ik mijn debuutalbum ‘Closer’ uitgebracht. Zou ik jullie een ‘old-skool’ exemplaar (met boekje) van mijn album mogen sturen en zouden jullie er eens naar willen luisteren en wellicht recenseren? Ik hoor het graag.

En zo ontving ik onlangs in mijn brievenbus een ongehavend exemplaar (chapeau PostNL, want het gaat nog wel eens mis). Qua stijl wijkt “Closer” af van de popklanken op het 3,5 jaar geleden verschenen Savannah Dreams van de band Lost Lions of India, waar Neven als zanger fungeert. Uit de luwte van de creatieve fase van het schrijfproces, waarin de Bredase formatie zich momenteel bevindt, serveert Tom op eigen houtje een collectie aan fraaie liedjes op het album “Closer”. Een schitterend werk van de zanger wiens stemgeluid volgens mijn bescheiden mening Cliff Richard als referentiekader heeft. In tegenstelling tot  de smachtend zingende diepgelovige 75-jarige Brit is Neven niet vies van een beetje diepgang en oprechtheid in de zelfgeschreven composities.

De finalist van de BN/DeStem cultuurprijs 2014 legt samen met zijn akoestische gitaar en ukulele een sobere basis, wat de impact van het centrale thema ‘pijn’ versterkt van de negen liedjes. Een belangrijke rol is tevens onder meer weggelegd voor Hilda Ruijs’ achtergrondvocalen en Alex Akela die zijn vioolspel voorziet van een droefgeestige rand. Met mooie voetnoten als ‘You’re Not The Only One who Has Travelled This Far’ en ‘One Day You’ll Understand Wherever your Are’ in het klaphoesje is “Closer” een album met pure aandacht voor het luistergenre, dat in al zijn eenvoud bijzonder sterk is.

https://www.facebook.com/TomNevenMusic/?fref=ts

(Johan Schoenmakers)


Your Comment