RSS

*** NIEUWS *** Single + Album Chantal Acda ***

chantal

Op 21 april is het eindelijk zover: dan verschijnt ‘Bounce Back’, het derde soloalbum van Chantal Acda bij Glitterhouse (wereldwijd) en NEWS (benelux) . Deze plaat is haar ode aan verwantschap, connectie en contact. Een lange zoektocht ging vooraf aan de opnames van ‘Bounce Back’. Zo ging Chantal spelen in huiskamers. Zodat er gedeeld kon worden in de meest directe vorm. Er werd verteld en geluisterd. Deze verhalen hebben mede deze plaat gevormd. ‘Bounce Back’ is ontstaan vanuit een besef dat de veranderende wereld om een nieuwe positie vraagt.

Het album werd opgenomen door Phill Brown, onder meer bekend als producer van Talk Talk, Mark Hollis en Bob Marley. Bewust werden de muzikanten gekozen om haar muzikale ode te ondersteunen. Ze vond een diep verwantschap bij Shahzad Ismaily, Bill Frisell, Eric Thielemans, Alan Gevaert, Niels Van Heertum, Gaetan Vandewoude, Gerd Van Mulders en Mathijs Bertel.

Het solodebuut van Chantal ‘Let Your Hands Be My Guide’ verscheen in 2013, gevolgd door ‘The Sparkle In Our Flaws’ in 2015. Met dit album brak ze door in België en Nederland, met laaiende recensies tot gevolg. Als kers op de taart werd ze tweemaal genomineerd voor de MIA’s, voor ‘Beste Solo Vrouw’ en ‘Beste Artwork’.

30-04 De Studio – ANTWERP (BE)
01-05 Paradiso – AMSTERDAM (NL)
02-05 Klooster – HEERLEN (NL) ** duo show
03-05 Wagehuys/30cc – LEUVEN (BE)
10-05 Handelsbeurs – GENT (BE)
16-05 Botanique (Les Nuits) – BRUSSELS (BE)

Vanaf 16 februari is de nieuwe single ‘Fight Back’ verkrijgbaar. 


Your Comment