RSS

*** Tour Nieuws*** Bewilder In Indonesië

bewilder

De Utrechtse formatie speelt van 2 t/m 10 maart op Java en Bali. Anderhalf jaar na het verschijnen van debuutalbum Dear Island vertrekt Bewilder voor drie shows naar Indonesië. De Utrechtse band speelt van 3 tot en met 5 maart shows op uitnodiging van het Erasmus Huis in Jakarta, Semarang en Yogyakarta. Na de optredens werkt Bewilder op Bali een aantal dagen aan nieuwe muziek.

“Een paar maanden geleden ontvingen we een uitnodiging vanuit Indonesië waar we eigenlijk direct volmondig ‘ja’ op hebben geantwoord”, vertelt frontman Maurits Westerik die het met zijn Indonesische roots geweldig vindt om zijn muziek eindelijk ook live te kunnen laten horen aan zijn achterban op Java. “Bovendien waren we net de plannen aan het maken voor een opvolger van Dear Island. Te gek toch dat we de eerste aanzet voor de opvolger opnieuw op een eiland kunnen maken. Het eiland is geen bewust thema, maar ik geloof ook dat toeval niet bestaat.”

Ruim een jaar geleden moest Bewilder het allereerste festivaloptreden nog spelen. Sterker nog, de band had nog niet eens een album uit. Bewilder kwam dan ook snel, supersnel. De Utrechtse indierockband schoot uit de startblokken toen in september 2015 het album Dear Island werd gepresenteerd tijdens Into The Great Wide Open. Iets meer dan een jaar later horen de Utrechters al bijna bij de gevestigde orde: het album werd gepresenteerd op Into The Great Wide Open, kreeg fantastische recensies in bijna alle media, scoorde hoog in veel eindejaarslijstjes, werd genomineerd voor een Edison Award en Bewilder speelde onder andere op het grootste podium van Eurosonic Noorderslag en op Stage Two van Best Kept Secret.

3 maart // Erasmus Huis – Jakarta
4 maart // Gedung Sasana Kridangga – Semarang
5 maart // Taman Budaya – Yogyakarta


Your Comment