RSS

Ultimate Eagles in de Boerderij te Zoetermeer

Ultimate Eagles - 02

Wie kent de muziek van de Amerikaanse formatie The Eagles niet? Na het overlijden van zanger/gitarist en liedschrijver Glen Frey op 18 januari 2016 kondigden de overige leden aan te gaan stoppen na 45 jaar prachtige muziek. In die 45 jaar zijn véél hits voortgebracht als Hotel California, One Of These Nights, New Kid In Town en Lyin’ Eyes, die heden ten dage regelmatig op diverse radiozenders te beluisteren zijn. Een optreden van de Californische ouwe kneusjes zit er, na twee lukratieve concertweekends in Los Angeles en New York (met Glen Frey als hologram?) in juli met Fleetwood Mac, Doobie Brothers, Journey en Steely Dan niet meer in. Misgenoegde Amerikaanse fans mopperen terecht over de veel te hoge toegangsprijzen (1000 euro per weekend).

Ultimate Eagles - 13

Een show van de in 2007 opgerichte Ultimate Eagles is niet van echt te onderscheiden. Ultimate Eagles bestaat uit een groep Britse muzikanten die behoorlijk wat podiumervaring in hun rugzak hebben zitten. Een uitgebalanceerd collectief en inmiddels een gevestigde naam met een groot vakmanschap en een enorme bezieling voor de muziek van The Eagles, die in de afgelopen tien jaar een stevige reputatie heeft opgebouwd. Don Henley, Glen Frey, Bernie Leadon, Randy Meisner, Don Felder, Joe Walsh en Timothy B Smith hebben het zware werk gedaan en Ultimate Eagles houden tijdens optredens de legendarische muziek van hun helden springlevend. Een eerbetoon tot in de technische perfectie uitgevoerd.

Ultimate Eagles - 08
Zoals verwacht was de belangstelling op 14 april enorm groot voor de inmiddels jaarlijks terugkerende Engelse leden van Ultimate Eagles op de planken van Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. In een nokvol huis liet het optreden van Rhys Morgan (drums), Michael Lawrence (zang, gitaar, piano), Danny Vaughn (zang, gitaar, piano), Chris Wright (zang, slide gitaar), Andy Jones (gitaar) en Matthew Fry (basgitaar) volgens mij niemand onberoerd. In deze topbezetting waande je je terug in de tijd en klonk de Eagles in de interpretatie van Ultimate Eagles als nooit tevoren!Twee uur lang respectvolle uitvoeringen en de kenmerkende samenzang met een magisch sfeertje van weleer. ‘As close as you can get’.

Ultimate Eagles - 15

Vóór de pauze met de Ultimate Eagles op hun Paasbest aangekleed werd een greep uit de albums Eagles, Desperado, On The Border, One Of These Nights en The Long Run fantastisch neergezet. Alle pareltjes van deze platen kwamen voorbij. Van One Of These Nights, Witchy Woman en Tequila Sunrise tot aan Lyin’ Eyes, Best Of My Love en Take It To The Limit om er een aantal te noemen. Vanwege het 40-jarig jubileum van het album Hotel California bestond de tweede set uit een integrale uitvoering van deze plaat. Weergaloos was het. Een dijk van een deja-vu kwam onze kant op toen het zestal, gehuld in spijkerbroeken en houthakkers hippie overhemden, het titelnummer inzette. Het publiek ging collectief uit het dak alsof het een onaangekondigde reïncarnatie betrof van ‘the real thing’. Alle nummers kwamen goed uit de verf met het typische jaren zeventig gevoel.  Na de onvervalste Joe Walsh klassieker Rocky Mountain Way als eerste nummer in de toegift eindigde het optreden in de Zoetermeerse Boerderij met de onvermijdelijke afsluiters Take It Easy en Desperado.

Ultimate Eagles - 12

www.ultimateeagles.co.uk
www.cultuurpodiumboerderij.nl

Tekst: Johan Schoenmakers
Foto’s: Richard Winkel


Comments are closed.