RSS

My Baby – Prehistoric Rhythm

mb-cover

“Veel is gebaseerd op groove en ritme; een groove die steeds door en door gaat. Dat is met name iets waar het trance-gevoel vandaan komt; niet per se de muziekstijl trance waar mensen het vaak over hebben.” Dat zeggen de leden van My Baby zelf over hun muziek. Zo hoor je het eens uit de “horse’s mouth”. My Baby gebruikt nog meer adjectieven om hun muziek te omschrijven, maar de meest gebruikte zijn psychedelisch, sjamanistisch, gospel, voodoo spirituals, swampy blues en funk. Dat is een stevig gevulde én ambitieuze boodschappentas vol. Maar het is tegelijkertijd waar de band voor staat, ook op hun derde album Prehistoric Roots. Al vanaf de eerste noten van de zinderende openingstrack Electrified, dat drijft op een ritme waarbij zelfs een mummie in beweging komt, is het duidelijk waar broer en zus Joost en Cato van Dijck samen met gitarist Daniel Johnstone naartoe willen: de luisteraar zal haar of zijn booty shaken.

mb-pic

Tot dat vrolijk geschud zet dit trio aan met onweerstaanbare nummers als het swampy en psychedelische Same Wave, het lekkere funky en stompende Make A Hundred en het ronduit heerlijk smerig klinkende Sunroof Diesel Blues en Straight No Chaser. Songs die gebouwd zijn op bezwerende ritmes die je zin doen krijgen om tafel en stoelen opzij te schuiven en jezelf eens lekker te laten gaan. Daar staat tegenover dat de muziek van My Baby zich even goed laat beluisteren terwijl je, onder het genot van een glas goede wijn, languit op de bank ligt. Moon Shower, Haunt Me en Haunt Me (Slight Return) zijn zalige laid back nummers die de spanning er toch in houden en er simultaan voor zorgen dat de aandacht van de luisteraar niet afneemt.

Deze zomer staat My Baby op het prestigieuze festival van Glastonbury. Met dit materiaal (en dat van hun vorige twee albums) mogen ze in staat geacht worden om voor een zinderend feestje te zorgen.

 

www.mybabywashere.com

www.facebook.com/MYBABYMUSIC


Your Comment