RSS

Pierce Brothers – The Records Were Ours

pierce

Pierce Brothers. De naam zal  niet bij iedereen direct een belletje doen rinkelen. Toch heeft deze 28-jarige identieke tweeling uit Melbourne, met name in de livescene, al een behoorlijke staat van dienst.

Ooit begonnen als straatmuzikanten verkochten ze vanuit hun kofferbak al meer dan 50.000 exemplaren van de ep “The Night Tree”. Jack (met de dreadlocks) en Pat speelden inmiddels al vele festivals plat, waaronder in ons land Lowlands, Pinkpop, Damaris en tweemaal het Tilburgse Festival Mundial. Een optreden van Pierce Brothers staat garant voor kwaliteit en feest. Bij de energieke folkmuziek, waarbij het duo soms wel vijf instrumenten tegelijk bespelen (ondermeer percussie, gitaar, mondharmonica en didgeridoo!) is het moeilijk stilzitten.

Met hun zojuist uitgebrachte ep “The Record Were Ours” (de eerste van een trilogie) laten de Australische heren horen, dat ze zowel als muzikanten, componisten en vocalisten enorm gegroeid zijn. De dynamische en vrolijke folkmuziek van “The Night Tree” (2014) is nog wel aanwezig op “The Record Were Ours”, maar er klinken met de electrische gitaar hier en daar rockinvloeden door. En met Keep In Mind overtuigen de heren ons, dat ze bovendien prachtige ballads schrijven.

De muziek van de surfende broers heeft vaak een persoonlijk karakter.  Op het romantische Black Dog (afkomstig van de ep Into The Dirt uit 2015) en de prachtige uitvoering van “The Records Were Ours” afsluiter Brother,  opgenomen tijdens het optreden in de Amsterdamse Paradiso eren zij hun broers Jus en Leigh. Ook met hun zus Genevieve hebben ze een goede band. Over haar gaat het vrolijke, gelijknamige lied. Een van de hoogtepunten tijdens een optreden van Pierce Brothers.

De komende tijd zijn Jack en Pat Pierce ondermeer te zien op Pinkpop festival (3-6),  Melkweg in Amsterdam(4-6),  het Achterhoekse spektakel De Zwarte Cross (15-7) en vlak over de grens bij het festival StoneRock in Bad Bentheim (29-7). Tevens spelen de heren akoestisch in de Stevenskerk tijdens de Nijmeegse vier-daagse feesten op 16 juli. Als je de kans krijgt Pierce Brothers op het podium te aanschouwen, doe het want je gaat met een grote glimlach huiswaarts!

www.piercebrothers.com.au

(Mariska Denkers-Reijgersberg)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Mariska Denkers-Rijgersberg #
    1

    Klein foutje in de tekst: Pat is degene met de dreadlocks 😉