RSS

David Gilmour In De Bioscoop op 13 september 2017

 

Op 13 september zal David Gilmour Live At Pompeii eenmalig in meer dan 2000 filmzalen wereldwijd te zien zijn.

Op 7 en 8 juli 2016 speelde David Gilmour twee spectaculaire shows in het legendarische Pompeii Amphitheater, onder de rook van de beroemde vulkaan Vesuvius. De live registratie van deze shows resulteert in de nieuwe release “David Gilmour Live At Pompeii”, die 29 september verschijnt.

45 jaar eerder, in 1971, speelde Gilmour met Pink Floyd op dezelfde plek voor de rockklassieker “Pink Floyd Live At Pompeii”. De 2016 shows van David Gilmour gaan de geschiedenis in als de allereerste concerten die voor publiek werden gegeven sinds de beroemde uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, wat het Amphitheater voor 2000 jaar letterlijk in de as legde. Beide concerten, voorzien van een fantastische lichtshow door Gilmours oudgediende lichtarchitect Marc Brickman, zijn in 4K vastgelegd door regisseur Gavin Elder.

Het hieruit ontstane muziek- en filmdocument “David Gilmour Live At Pompeii” bevat hoogtepunten van beide shows. De speellijst bevat onder meer Rattle That Lock en On An Island, van zijn twee meest recente gelijknamige solo albums. Ook Pink Floyd klassiekers Wish You Were Here, Comfortably Numb en One Of These Days komen voorbij. Op beide concerten werd een uitvoering van The Great Gig In The Sky van “Dark Side Of The Moon” gespeeld. Een nummer dat Gilmour zelden solo ten gehore brengt.

 


Your Comment