RSS

FESTIVALAANKONDIGING: Bospop 2018 – Zaterdag 14 Juli Tentstage UITGELICHT

Bospop 2018 – Zaterdag 14 Juli Tentstage UITGELICHT

The Band of Heathens : 11.15-12.15

De term Americana lijkt uitgevonden te zijn voor The Band Of Heathens. Deze groep heeft echter ook duidelijk The Rolling Stones en The Beatles als inspiratiebronnen, naast invloeden van Sly & The Family Stone en latinmuziek. Het tiende en nieuwste studioalbum van de band heet Duende, een term die geen directe vertaling kent, maar wel treffend gekozen is voor de songs, waarin de band op zoek gaat naar connectie en communicatie in een wereld vol technologie en een steeds meer versplinterde, afgeleide en eenzame wereld. Een intrigerend thema dat prachtige songs en een adembenemende show voortbrengt.

Graveyard : 13.45-14.45

Door de naam Graveyard zou je misschien kunnen denken dat er dit jaar een heuse deathmetalband geboekt is door Bospop. Wie echter eerder al naar deze Zweden geluisterd heeft, weet dat het behoorlijk meevalt met de bruutheid van hun muziek. Zanger/gitarist Joakim Nilsson en de zijnen brengen met hun puntgave riffs en gevoel voor melodie namelijk vooral de betere psychedelische rock uit de sixties en seventies in herinnering. Graveyard wil niets weten van muzikale grenzen en knipoogt af en toe ook naar genres als jazz, blues en folk, zonder dat de band zijn authenticiteit verliest.

Steve Earle & The Dukes : 15.45 – 16.45

Zeven gestrande huwelijken, een zware drugsverslaving en zelfs een gevangenisstraf… Steve Earle maakte het allemaal mee. Ten tijde van zijn debuutalbum Guitar Town (1986) gold de Texaan als een nieuwe held binnen de country, maar zoals hij zelf later opmerkte: “Ik was een singer-songwriter die poseerde als een countryzanger.” Zijn oeuvre omvat dan ook meer stijlen, van rock tot blues en folk. Earle is een van de meest gelauwerde liedschrijvers van zijn generatie en zelfs legendes als Bob Dylan en Joan Baez coverden songs van deze ‘hard-core troubadour’, die weliswaar zware tijden gekend heeft, maar er alleen maar sterker uitgekomen is.

Venice : 17.45 – 18.45

Als een van de leden van Crosby, Stills & Nash fan is van je band, weet je dat het wel goed zit met de samenzang. En niet alleen David Crosby uitte zijn bewondering voor Venice, want ook grote namen als Roger Waters en Jackson Browne werkten met deze heren uit Venice Beach, Californië. De groep bestaat uit de broers Michael en Mark Lennon en hun neefjes Kipp en Patt, die met hun engelachtige stemmen de mooiste close harmony voortbrengen en een bijzonder goede relatie met Nederland hebben. Het emotionele lied The Family Tree geldt hier inmiddels als een absolute klassieker. Ook op Bospop zijn de Lennons een graag geziene act: dit jaar verwelkomt Weert de mannen voor de vijfde keer!

Paul Carrack : 20.00 – 21.00

Als zanger en toetsenist van Ace scoorde Paul Carrack in 1974 zijn eerste grote hit met het door hemzelf geschreven How Long. De band evenaarde dat succes nooit meer en ging dus de geschiedenis in als ‘one hit wonder’, maar die term gaat zeker niet op voor Carrack. Hij sloot zich aan bij Roxy Music, Squeeze en Mike + The Mechanics, werd een veelgevraagd sessiemuzikant en onderhield ondertussen ook nog een succesvolle solocarrière. Zijn repertoire is dus als een grabbelton vol hits en zijn gouden stem is anno 2018 volledig intact gebleven. Bovenal geeft hij tijdens elk optreden zijn alles. “Ik probeer zo eerlijk mogelijk te zijn”, vertelde Carrack aan Lust For Life Magazine. “Er is geen sprake van een act – ik zing zogezegd vanuit mijn ziel.”

The Mavericks : 22.30 – 23.30

Hier in Nederland kennen we The Mavericks vooral van de zonnige hit Dance The Night Away uit 1998 en de geinige bijbehorende ‘supermarktclip’. Tegen die tijd had de neotraditionele countryband echter al een hele poos succes in thuisland Amerika, dankzij een onweerstaanbare combi van stijlen als Americana, Tex-Mex, latin en rockabilly en de smaakvolle songwriting van frontman Raúl Malo. In 2004 besloten hij en zijn collega-Mavericks de instrumenten aan de wilgen te hangen om zich met andere projecten bezig te houden. Inmiddels zijn de heren weer bij elkaar. En ze hebben een missie, zo laat Malo weten: “Ik wil graag een plek creëren waar mensen echt samenkomen, ongeacht de leeftijd, huidskleur of religie.”

www.bospop.nl


Comments are closed.