RSS

FESTIVALAANKONDIGING: Bospop 2018 – Zaterdag 14 Juli Mainstage UITGELICHT

Bospop 2018 – Zaterdag 14 Juli Mainstage UITGELICHT

Con Brio : 11.00 – 11.45

Con Brio is het geesteskindje van zeven artiesten met uiteenlopende muzikale achtergronden en invloeden, maar met een gedeelde liefde voor de levendige Bay Area-funk en een psychedelische soulsound. De band uit San Francisco maakt muziek in de stijl van Sly & The Family Stone en James Brown, maar verwerkt er ook iets modernere invloeden van Prince en D’Angelo in. Frontman Ezekiel ‘Ziek’ McCarter is een indrukwekkende live-performer, die met zijn swingende heupen, splits en achterwaartse salto vaak vergeleken wordt met een jonge Michael Jackson of James Brown. Con Brio bouwde in San Francisco al een waanzinnige live-reputatie op. Nu is Weert aan de beurt.

Racoon : 12.45 – 13.45

Meerdere 3FM Awards, een Edison, de Popprijs 2012 en een uitverkochte Ziggo Dome: Racoon is duidelijk uitgegroeid tot een van de grootste bands van Nederland. Niet gek ook, want of ze nu in het Engels zingen of – zoals in de megahit Oceaan – in hun eigen taal, de muziek van de Zeeuwen is altijd volledig oprecht en meeslepend. Zo ook weer op het nieuwste album Look Ahead And See The Distance.In 2015 zorgde Racoon al voor een van de vroege hoogtepunten van Bospop en dit jaar zullen alleen nog maar meer krakers voorbijkomen. Zoals frontman Bart van der Weide zingt in de meest recente hit: Bring It On!

John Hiatt & The Goners : 14.45 – 15.45

“Toen ik mijn eerste twee albums maakte, was ik nog maar een jochie: angstig, verslaafd en nog lang niet volgroeid als songwriter”, aldus John Hiatt. De laatbloeier zat dan ook al zo’n vijftien jaar in het vak toen hij in 1987 eindelijk een groot publiek bereikte dankzij het album Bring The Family, inclusief de hartveroverende ballad Have A Little Faith In Me. Vóór die tijd werd de zanger en liedschrijver echter al bewonderd – en zeker niet door de minsten, want zelfs Bob Dylan coverde zijn werk. Voor zijn Bospop-optreden neemt Hiatt muzikanten mee die hem begeleidden op enkele van zijn beste albums, onder wie slide-virtuoos Sonny Landreth!

Gary Clark Jr : 16.45 – 17.45

Deze Texaan charmeert het publiek moeiteloos met zijn relaxte houding en vlekkeloze gitaarspel. Gary Clark Jr. sleepte eerder een Grammy Award binnen voor zijn eclectische bluesrock en deelde het podium met grootheden als Eric Clapton, B.B. King en The Rolling Stones. De gitaarvirtuoos, zanger en liedschrijver speelt een unieke mix van muzikale stijlen. Zijn songs zijn een heerlijke smeltkroes van rock, R&B en blues en zijn gierende gitaarsolo’s het hoogtepunt van elke show. Vooral tijdens When My Train Pulls In lijkt hij zichzelf tijdelijk helemaal over te geven aan de gitaargoden.Keith Richards is al fan, nu jij nog!

UB40 : 18.45 – 20.00

Momenteel zijn er twee verschillende incarnaties van UB40 actief, maar zanger Ali Campbell laat er geen misverstand over bestaan: “Er is maar één UB40 en dat is de mijne”, vertelde hij enkele jaren geleden aan Lust For Life Magazine. Hij bundelde zijn krachten met twee andere ex-leden, Mickey en Astro, en speelt de vele hits van de extreem succesvolle reggaeband in zalen over de hele wereld – van Red Red Wine tot Kingston Town.Campbell: “Voor mij draait het alleen om het promoten van reggae. Uiteindelijk maakt het de fans niet uit wat er allemaal achter de schermen gebeurt, want ze geven alleen om de muziek. En dat is precies wat we ze geven!”

A-HA : 21.00 – 22.15

Het leek er in 2010 sterk op dat de mannen van a-ha dat jaar voor het laatst op een Nederlands podium zouden staan. Op de datum 10-10-10 gaf de Noorse synthpopband namelijk een afscheidsconcert, maar sinds de reünie vijf jaar later toert het trio weer vrolijk de wereld rond. Op het meest recente album Summer Solstice blijken oude successen als The Sun Always Shines On TV, The Living Daylights en natuurlijk Take On Me wonderwel ook goed uit de verf te komen in een ‘unplugged’ setting, maar tijdens Bospop komen al die razend catchy popsongs gewoon weer in de vertrouwde arrangementen voorbij. Goed om deze heren terug te hebben!

Simple Minds : 23.30 – 01.00

De wereldhit Don’t You (Forget About Me) is de ultieme soundtrack van de jaren tachtig. Het nummer werd gebruikt in de cultfilm The Breakfast Club en groeide uit tot misschien wel dé grote klassieker van Simple Minds, maar de Schotse new wave-groep is zeker geen one-hit-wonder. Ook Alive & Kicking en Belfast Child werden monsterhits en de band is dit jaar met een nieuwe prachtplaat gekomen: Walk Between Worlds. Bij Simple Minds kun je terecht voor een flinke shot 80’s nostalgie, maar de mannen zijn anno 2018 zeker nog ‘alive & kicking’.

 


Your Comment