RSS

FESTIVALAANKONDIGING: Bospop 2018 – Zondag 15 Juli Tentstage UITGELICHT

Bospop 2018 – Zondag 15 Juli Tentstage UITGELICHT:

Nona: 11.45 – 12.45


Nona is een 24-jarige zangeres met een uniek eigen stemgeluid uit het zuiden van Nederland. Haar muziek is het best te omschrijven als een mix van Soul met Blues en Hiphop. Op dit moment werkt ze ook aan haar debuutalbum dat later dit jaar zal verschijnen.

King King: 13.45 -14.45

Classic rock is nog springlevend. Niet alleen omdat veel oude helden nog altijd de wereld over toeren, maar ook dankzij nieuwere bands als King King. Dit Schotse viertal rond zanger/gitarist Alan Nimmo (ook bekend van The Nimmo Brothers) deelde in het verleden affiches met John Mayall en Europe, kaapte in 2016 maar liefst vijf British Blues Awards weg en het vorig jaar verschenen nieuwste album Exile & Grace leverde de groep wederom jubelende recensies op. Verwacht bluesy en funky hardrock in de geest van Bad Company, Thunder en het vroege Whitesnake!

Particle Kid: 15.45 – 16.45

Dit jaar treden twee zoons van countryheld Willie Nelson op tijdens Bospop, maar wel met hun afzonderlijke projecten. Lukas Nelson speelt met zijn band Promise Of The Real, terwijl J. Micah Nelson zijn bijzondere ‘future-folk’ presenteert onder de naam Particle Kid. De singer-songwriter, gitarist en beeldend kunstenaar haalt inspiratie uit uiteenlopende genres als Americana en jazzfusion, en weeft die invloeden samen met meeslepende, mysterieuze melodieën. In april vorig jaar verscheen het titelloze debuutalbum, dat niemand minder dan Neil Young omschreef als ‘a great record’. En als ome Neil het zegt…

Lucas Nelon & Promise Of The Real: 17.45 – 18.45

Countrylegende Willie Nelson mag dan zijn vader zijn, maar we hoeven Lukas Nelson allang niet meer te introduceren als ‘de zoon van’. Zeker niet sinds de gitarist met zijn groep Promise Of The Real de nieuwe vaste begeleidingsband van niemand minder dan Neil Young werd. De Canadese grootheid raakte onder de indruk van zijn veel jongere collega’s – die toen al een flinke schare trouwe fans hadden opgebouwd – tijdens een optreden op het festival Farm Aid, waarna hij twee albums met hen opnam. Lukas zelf vergelijkt de carrière van Promise Of The Real met die van The Band: “Zij waren al een geweldige groep voordat ze met Bob Dylan werkten, maar hij maakte ze groot. Datzelfde heeft Neil voor ons gedaan.”

Jonathan Jeremiah: 19.45 – 20.45

Jonathan Jeremiah is een Engelsman met een gouden strot en een liefde voor oude soulmuziek. Met de release van zijn debuutalbum uit 2011, A Solitary Man, verscheen de singer-songwriter in het muzieklandschap als een uniek talent in de geest van Nick Drake en John Martyn. Hij verwierf populariteit in Europa met songs als Happiness en Heart Of Stone en nam zijn tweede album Gold Dust op met ons eigen wereldberoemde Metropool Orkest. Jeremiah maakte eerder al grote indruk op verschillende festivals in Europa, dus het is hoog tijd dat ook Bospop aan dat lijstje wordt toegevoegd!

Southside Johnny & The Ashbury Jukes: 22.00 – 23.00

We hoeven Springsteen-fans niet meer uit te leggen wie Southside Johnny is. De twee rockers uit New Jersey zijn immers al decennialang bevriend en The Boss werkte maar wat graag mee aan platen van The Asbury Jukes. Zo kwamen twee van de bekendste songs van de band, Hearts Of Stone en The Fever, uit Springsteens pen, terwijl Southside Johnny ook nauw samenwerkte met de verschillende leden van The E Street Band. Een andere zanger uit New Jersey, Jon Bon Jovi, is eveneens fan van de onweerstaanbare mix van rhythm & blues en soul, en liet zelfs ooit optekenen: “Ik heb altijd al een Juke willen zijn… en dat wil ik nog steeds.”

 

 


Your Comment