RSS

Snowapple – Wexico

Wexico

Is het per se noodzakelijk een stukje op een website te plaatsen op de dag van een release of is het beter een album eerst een eerlijke kans geven voor je er iets over zegt? Het wonderschone kleinood van 31 minuten dat op naam komt van de dames van Snowapple verscheen begin juni en heeft zich inmiddels bij mij voldoende bewezen. Het mooiste aan “Wexico” is de spontaniteit, waarmee de samenwerking tussen twee continenten tot stand is gekomen. Een van de Snowapple zangeressen keerde na een Midden-Amerikaanse tour huiswaarts, zodat de twee overgebleven dames tijdens optredens in Mexico werden ondersteund door diverse plaatselijke muzikanten.

De Latijnse-Amerikaanse ritmes en Cumbia klanken die op vrije wijze manouvreren door het folkpop en opera repertoire van Snowapple en de meerstemmigheid van de dames pakken prima uit. Het aanvoelen blijkt ook nu een gouden regel.  Deze samenwerking krijgt op het album “Wexico” een vervolg.  Zeven liedjes uit het bestaande repertoire van de dames, waarvan enkele voor deze gelegenheid voorzien van Spaanse teksten plus het traditionele Pescador zijn in een Mexicaanse studio opgenomen. Dit resulteert in een fantastische, zomerse metamorfose en een aanstekelijke enthousiasme op deze plaat.

Met dit stukje over “Wexico” vestig ik nogmaals de aandacht op Snowapple, die na hun Europese tour door Engeland en Italië samen met de Mexicaanse musici gaan werken aan de theater voorstelling ‘Project Lucy”. In deze voorstelling worden verschillende vrouwen belichaamd die een belangrijke en doorslaggevende rol hebben gespeeld in de geschiedenis. Tevens wordt de aandacht gevestigd op de geweldadige situatie voor vrouwen in Mexico. Heeft dit wat late stukje met deze informatie toch nog zijn nut.

www.snowapple.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment