RSS

Hands Free – Hands On

Rockin' On

In de categorie ‘misschien was dit niet de best denkbare bandnaam en albumtitel‘ valt het debuut “Hands On” van de formatie Hands Free. Het lijkt wel alsof deze groep muzikanten helemaal niet wil dat je hun plaat beluistert. Overigens wel een geweldige naam als je op zoek ben naar een carkit om handsfree in je auto te telefoneren. Dat de cd ook nog gestoken is in een wat sullig ogend hoesje levert bij ondergetekende geen strafpunten op, maar het werkt allemaal niet echt in je voordeel. Tijd om eens kennis te maken met het album en de muzikanten achter dit project.

“Hands On” is een muzikaal voortvloeisel van multi-instrumentalist en mede-oprichter van de formatie Loïs Lane Evert Abbing en Richard Molenaar (gitaar) – werkzaam bij het muzieklabel Innercore Music. Puur voor het plezier om muziek te maken is het tweetal de studio ingegaan. Het duo werd vocaal en muzikaal onder meer bijgestaan door leden van de voormalige band Lois Lane en door muzikanten van de Rotterdamse formatie Cosmic Carnival. Een band, die momenteel met veel succes het album Rumours van Fleetwood Mac laat herleven tijdens een theatertournee.

Het resultaat is gewoon simpele, eerlijke, op het boogie gitaarspel van Status Quo geïnspireerde rock- en popliedjes, die je speakers uitknallen. Niets meer en niets minder. Kwalitatief valt er weinig op aan te merken met afwisselend akoestisch en elektrisch gitaarwerk,  melodieuze liedjes met een herkenbare songstructuur  en een prachtige meerstemmigheid die een goed contrast biedt. Tja…alleen die naam heh.  Voor verdere informatie over het album Hands On kan je het beste wenden tot Innercoremusic.nl

(Jan Schuster-De Jong)


Your Comment