RSS

Cody Canada & The Departed – 3

3

Als in het najaar van 2010 de stekker uit Cross Canadian Ragweed wordt getrokken kruipt het bloed toch niet waar het kan voor Cody Canada en Jeremy Plato van de Amerikaanse rockformatie.  Herrezen als een feniks uit de asresten wordt zes maanden later het kwintet Cody Canada & The Departed opgericht. Zeven jaar en een aantal albums vol op de jaren zeventig geïnspireerde Amerikaanse rootsmuziek verder is Cody Canada en co. inmiddels gereduceerd tot een trio.

Oude tijden herleven op het kersverse ‘3’ als het drietal samen met de toenmalige producer Mike McClure de geest van Cross Canadian Ragweed uit de hoge hoed toveren. En zo is de cirkel weer rond zonder de rock ‘n roll en de levensstijl van Keith Richards. De Red Dirt rockers zijn terug van nooit weggeweest te zijn.

Met veertien fantastische country en southernrock nummers overtuigt de groep op alle fronten. Met meerstemmige harmonieën, melodieuze gitaarpartijen,  Cody’s opgewekte zang, de melancholische en soms venijnige melodieën en de muzikale erfenis van Cros Canadian Ragweed.  ‘3’ luistert dan ook erg prettig weg. Her en der worden Cody Canada (zang, gitaar, piano, mondharmonica), Jeremy Plato (basgitaar, zang) en drummer Eric ‘Waldo’ Hansen in de Texaanse Zone Dripping Springs studio geholpen door wat bevriende muzikanten op  elektrische gitaar, pedal steel gitaar, banjo en percussie.

www.thedepartedmusic.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment