RSS

Maximé – Achterkant van Nederland

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon

“Achterkant van Nederland” is een opvallende release van de in Amsterdam geboren Maarten Buning, die onder zijn pseudoniem Maximé zijn debuutalbum heeft uitgebracht.  Een boeiend talent dat momenteel is geresideerd in Berlijn, waar hij de muziek componeert voor films en reclames. Aan zijn eerste plaat heeft hij vijf jaar gewerkt. Het geduld van de luisteraar wordt beproefd.  Elke noot en elk woord in zijn moerstaal is er omdat deze er moet zijn. Gelukkig in de eigen taal. Steenkolen Engels levert strafpunten van ondergetekende op.

“Achterkant van Nederland” is een ontspannen allegaartje van pop, jazz en hiphop invloeden. Al bij het dichterlijke openingsstuk Molleman, gelardeerd met ambiente achtergrondgeluiden sleept Maximé je mee in een onthaastend tempo.  De overige negen composities worden omgeven door repeterende ritmiek, bescheiden filmische klanken en toegankelijke refreinen, die Maximé’s gesproken woorden over diverse gebeurtenissen uit zijn leven een muzikale diepgang geven.  Een zoektocht naar zichzelf. Stijlvol aangekleed met drumbeats, elektronica, basgitaar, toetsen, elektrische gitaar, trompet, bugel, viool en cello.

www.achterkantvannederland.nl

(Johan Schoenmakers)


1 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Misschien zal je nu gaan denken: Kan dat op het Altcountryforum? Een cominatie van pop, jazz en hiphopinvloeden? Ja…waarom niet? Waarom de comfort zone niet uitbreiden? Dat maakt het bij het recenseren ook interessanter en spannender. Behoed je voor inkakken.Your Comment